Projectvoorstel schrijven en indienen voor Horizon 2020 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Projectvoorstel schrijven en indienen voor Horizon 2020

Gesloten
11-04-2019

U heeft concrete plannen om samen met buitenlandse partners een onderzoek en innovatie (research and innovation) project in te dienen binnen Horizon 2020. Hoe pakt u dit aan?

Het hoofdstuk indienen en evaluatie (submission and evaluation) van de subsidie-handleiding (grants manual) is onmisbaar bij het schrijven van een goed voorstel. Deze handleiding helpt bij het indienen van een projectvoorstel voor een oproep. Het document beschrijft nauwkeurig wat de Europese Commissie van u verwacht.

Daarnaast omschrijft het projectvoorstel-sjabloon (standard proposal template) de eisen voor elk onderdeel van uw projectvoorstel. De documenten kunnen verschillen per call. Zorg ervoor dat u over de goede versie beschikt.

U vindt alle documenten op het deelnemersportaal (participant portal) van de Europese Commissie.

Tips en training voor een kansrijk voorstel

Het schrijven van een kansrijk voorstel is maatwerk. We geven u alvast 10 tips. Of volg onze juridisch financiële basiscursus.

Heeft u nog vragen? De adviseurs van Team IRIS helpen u graag verder.

Geannoteerd sjabloon (template) RIA/IA 2018-2020

Bent u bezig met het schrijven van een projectvoorstel in pijler II: industrieel leiderschap (Industrial Leadership) en pijler III: maatschappelijke uitdagingen (Societal Challenges) van Horizon 2020? Gebruik dan het geannoteerd RIA/IA sjabloon (template) 2018-2020.

Na uw voorstel

Heeft de Europese Commissie uw projectvoorstel geselecteerd? Dan volgen contractvoorbereidingen met de Europese Commissie en de samenwerkingspartners.
 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.