Horizon Europe | Onderzoek en Innovatie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Horizon Europe | Onderzoek en Innovatie

11-03-2021

Is uw bedrijf of kennisinstelling in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie? Dan kan het Europese programma Horizon Europe u vanaf 2021 ondersteuning bieden.

Horizon Europe bouwt voort op het succes van Horizon 2020 voor de periode 2021-2027. Met Horizon Europe wil de Europese Commissie (EC) het concurrentievermogen van Europa vergroten door wetenschap en innovatie te stimuleren. Daarnaast wil de EC het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen.

Voor wie?

Horizon Europe biedt straks veel kansen voor:

  • Iedere organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie in internationaal verband;
  • Individuele onderzoekers.

Structuur

De structuur van Horizon Europe is vergelijkbaar met de pijlerstructuur van Horizon 2020. Het programma bestaat uit 3 pijlers en enkele horizontale acties. Nieuw in Horizon Europe zijn de missies. Via deze missies kunt u financiering ontvangen voor projecten die bijdragen aan het oplossen van specifieke maatschappelijke uitdagingen, zoals de strijd tegen kanker en klimaatverandering. Een andere grote verandering binnen Horizon Europe is de versimpeling van het ‘landschap van partnerschappen’.

RVO ondersteunt

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Horizon Europe en andere Europese programma's? Meld u zich dan via het interesseformulier. Wij berichten u bijvoorbeeld over: nieuws en updates, evenementen, workshops en trainingen en belangrijke veranderingen binnen specifieke (werk)programma's.

Heeft u vragen over Horizon Europe, neem dan contact op met team IRIS (teamiris@rvo.nl) of één van onze adviseurs. Zij kennen de regels en wensen van de Europese Commissie en anders zoeken ze het voor u uit. Zo verhoogt u de kans op een succesvolle deelname aan Horizon Europe. Uw adviseur denkt mee over de inhoud van uw project, adviseert over de haalbaarheid ervan en weet binnen welk programma(onderdeel) uw project het beste past. Uw adviseur weet ook hoe u projectpartners vindt.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.