Kredietpercentages Innovatiekrediet | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Kredietpercentages Innovatiekrediet

08-02-2021

Het Innovatiekrediet is een risicodragende geldlening en is bestemd voor de financiering van veelbelovende innovatieve projecten. Deze projecten moeten leiden tot nieuwe marktrijpe producten, processen of diensten die voldoende omzet genereren om het krediet te kunnen aflossen.

Kredietpercentages

Kleine ondernemingen kunnen met het Innovatiekrediet 45% van de ontwikkelingskosten van een project financieren, middelgrote ondernemingen 35% en grote ondernemingen 25%.

Onder de ontwikkelingskosten vallen onder andere: eigen loonkosten, materialen, afschrijvingen, uitbestedingskosten, reiskosten en kosten van octrooiaanvragen. De grootte van uw bedrijf bepaalt voor welk percentage krediet u in aanmerking komt. U kunt dit achterhalen met behulp van de MKB toets. In een samenwerkingsverband kan het maximale kredietpercentage verhoogd worden tot 50% of 40%, zie onderstaande tabel.

Maximale kredietpercentages
Omvang ondernemingKredietpercentage zónder samenwerkingKredietpercentage mét samenwerking
Klein4550
Middel3550
Groot2540

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.