INTERREG - aanvraagproces | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

INTERREG - aanvraagproces

02-02-2021

Gaat u uw project indienen in de nieuwe ronde 2014-2020? Op deze pagina vindt u meer informatie over de 2-stappenaanpak, de First Level Controller, de benodigde formulieren en de loonkostenberekening.

Projectidee indienen

Specifieke informatie over de programma's en de mogelijkheden voor het indienen van projectvoorstellen vindt u op de pagina's

Ga vóór indiening van een idee langs bij een van de Nederlandse contactpersonen van INTERREG. Zij helpen bij het (verder) ontwikkelen van het project, de aanvraag en de zoektocht naar (internationale) partners. Voor de ontwikkeling van een projectidee is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Kijk voor meer informatie over ondersteuning van Nederlandse partijen bij ondersteuning INTERREG.

2-stappenaanpak

Nieuw in het NWE- en NSR-programma is de zogenoemde 2-stappenaanpak (two step approach) voor het indienen van voorstellen. In stap 1 beschrijft u het projectplan in hoofdlijnen. De focus ligt daarbij sterk op of het projectdoel bij de doelstellingen van het betreffende programma past. En ook op het verschil dat de projectresultaten gaan maken. Na eventuele goedkeuring volgt in stap 2 een volledig plan. Hierin komt naast werkpakketten met activiteiten ook de financiële kant van het plan naar voren. De 2-stappenaanpak voorkomt dat er projecten afvallen waarin al veel tijd en geld geïnvesteerd is. Daarnaast vergroot het de slagingskans in stap 2. De exacte procedure verschilt per programma.

Schema Tweestapsbeoordeling

First Level Controller aanstellen

De First Level Controller (FLC) die de controlewerkzaamheden uitvoert, draagt u ter goedkeuring voor aan RVO.nl. De programma’s Europe en North West hebben daarvoor elk een apart formulier. Deze vindt u onderaan deze pagina als download. U stuurt het ingevulde formulier aan interreg@rvo.nl. Na ontvangst beoordelen we uw voordracht. U ontvangt een certificaat, waaruit de goedkeuring van de FLC blijkt.

Voor INTERREG North Sea Region verloopt de aanmelding van de First Level Controllers (FLC’s) via het Online Monitoring Systeem van het programmasecretariaat. De Lead Beneficiary ondertekent het contract en stuurt het terug naar het secretariaat. Daarna kunnen de FLC’s worden geregistreerd.

Het secretariaat opent een module in het online monitoring systeem (OMS). Na aan,eldding van de Lead Beneficiary, kunnen de FLC’s van de overige beneficiaries zich aanmelden. Wanneer de goedkeuringscommissie van RVO.nl op de hoogte is gebracht, moet deze de FLC’s van de Nederlandse beneficaries goedkeuren. Na de goedkeuring, is de FLC bekrachtigd.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.