Service menu right

Interventieregeling fruit 2017-2018

Gesloten

Tot en met 30 juni 2018 kon u een melding doen voor het uit de markt nemen, het groen oogsten of het niet oogsten van bepaalde soorten groenten en fruit.

De interventieregeling fruit 2017-2018 is beƫindigd op 1 juli 2018. U kon tot 31 juli 2018 een tegemoetkoming aanvragen.

Tegemoetkoming aanvragen

Als u toestemming heeft gekregen voor het uit de markt nemen, het groen oogsten of het niet oogsten van bepaalde soorten groenten en fruit, kon u tot en met 31 juli 2018 een tegemoetkoming aanvragen.

Controle en handhaving

Heeft u de hoeveelheid of kwaliteit van de producten niet correct opgegeven? Of klopt uw melding over de oppervlakte van het perceel niet? Dan kan de controleur een partij of een perceel geheel of gedeeltelijk afkeuren. Er kan ook een sanctie volgen. Een sanctie kan eveneens volgen als uw aanvraag voor de tegemoetkoming afwijkt van de hoeveelheden en hectares die zijn goedgekeurd door de controleur.

Meer over de mogelijke sancties, de hoogte daarvan en de mogelijkheid om een melding in te trekken leest u in het document Controle en sancties Interventieregeling fruit 2017 (pdf).

Ondernemersloket Rusland

Wilt u meer weten over de sancties van Rusland en waar u terecht kunt met vragen? Ga naar het Ondernemersloket sancties Rusland. Bent u geen teler, maar hebt u wel last van de Russische boycot? Dan kunt u ook terecht bij dit Ondernemersloket.