ISDE voor zakelijke gebruikers: na uw aanvraag | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

ISDE voor zakelijke gebruikers: na uw aanvraag

12-03-2020

Heeft u als zakelijke gebruiker de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aangevraagd? En heeft u een positieve beslissing ontvangen? Lees dan hieronder welke stappen u hierna neemt.

Stap 1: Koop het apparaat

Op uw subsidieaanvraag heeft u aangegeven welk apparaat (of apparaten) u wilt kopen. Nu u de beslissing heeft ontvangen, kunt u tot de koop overgaan. Bewaar het bewijs van aanschaf en het betaalbewijs. Het betaalbewijs is een bewijs dat de betalingsverplichting is voldaan. Denk hierbij aan een factuur waarop de leverancier heeft verklaard dat is betaald, of een rekeningoverzicht waarop te zien is dat het betreffende bedrag is afgeschreven.

Stap 2: Laat het apparaat installeren

Laat het apparaat door een deskundige installateur installeren. Dit mag alleen in een pand in Nederland. Vraag de installateur een bewijs van de installatie, bijvoorbeeld een factuur.  

Stap 3: Neem het apparaat op tijd in gebruik

U moet het apparaat in gebruik nemen binnen 12 maanden nadat u de beslissing over de subsidie heeft ontvangen. Lukt dat niet, dan kunt u uitstel vragen. Dit moet u doen voordat de 12 maanden zijn verstreken. Voorwaarde voor uitstel is dat er een concreet vooruitzicht is dat u het apparaat binnen een afzienbare en afgesproken termijn in gebruik neemt. Wij verlenen maximaal één keer uitstel.

Uitstel aanvragen

U kunt uitstel vragen door een brief of mail te sturen. Vermeld daarin de reden van de vertraging en de geplande datum van ingebruikname. Voeg bij uw bericht (een kopie van) de koopovereenkomst.

Stap 4: Vraag een vaststelling aan

Na de installatie en betaling van apparaat vraagt u een vaststelling aan van de subsidie. Dit is nodig om de subsidie betaald te krijgen. U moet de vaststelling uiterlijk binnen 12 maanden aanvragen nadat u de beslissing over uw subsidie heeft ontvangen.

Vaststellingsformulier

Het vaststellingsformulier staat op mijn.rvo.nl. U vindt het – na inloggen - onder de tab 'Nieuwe aanvraag'. Op het vaststellingsformulier moet u het verleningskenmerk opgeven. Dit vindt u rechtsboven op de eerste pagina van de beslissing over uw subsidieaanvraag.

Uw vaststelling direct regelen

Betaling van uw subsidie

Als wij uw vaststellingsaanvraag goedkeuren, ontvangt u een beslissing per post. Hierin staat welk bedrag u krijgt. Daarna krijgt u de betaling op uw bankrekening. U ontvangt de beslissing binnen 13 weken na uw aanvraag. De betaling volgt maximaal een week na de beslissing.

Stap 5: Geef wijzigingen door

Het kan zijn dat u een aanvraag heeft gedaan en dat er daarna iets wijzigt. Uw e-mailadres of bankrekeningnummer bijvoorbeeld. Geef dit soort veranderingen zo snel mogelijk door. Neem daarvoor contact met ons op.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.