ISDE: Veelgestelde vragen zakelijke gebruikers | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

ISDE: Veelgestelde vragen zakelijke gebruikers

Veelgestelde vragen

Ik wil subsidie aanvragen voor zonnepanelen (Zon-pv), maar ik heb nog geen referentieverbruik van een volledig jaar. Kom ik in aanmerking voor subsidie?

U komt niet in aanmerking voor subsidie. Om in aanmerking te komen voor subsidie voor zonnepanelen moet u kunnen aantonen - door de jaarafrekening van het jaar voorafgaand aan de aanvraag - dat het totale netto elektriciteitsverbruik via de kleinverbruikersaansluiting meer dan 50.000 kWh bedroeg.

Als het om een nieuw te bouwen bouwwerk gaat dat wordt aangesloten op een bestaande kleinverbruikersaansluiting, komt deze aanvraag wel in aanmerking. Maar alleen als van dit bouwwerk aangetoond kan worden dat het totale netto elektriciteitsverbruik over die aansluiting in het jaar voorafgaande aan de aanvraag meer dan 50.000 kWh bedroeg.

Hoe kan ik voor de subsidieaanvraag voor zonnepanelen aantonen dat het totale netto elektriciteitsverbruik via de aansluiting waarop de installatie wordt aangesloten meer dan 50.000 kWh bedraagt?

Gaat u subsidie aanvragen? Dan kunt u dit aantonen met de jaarafrekening van de energieleverancier van het jaar voorafgaande aan de subsidieaanvraag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.