ISDE: Warmtepomp zakelijke gebruikers | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

ISDE: Warmtepomp zakelijke gebruikers

15-04-2021

Bent u een zakelijke gebruiker? Dan kunt u met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) uw gebouw of uw te verhuren woning verduurzamen met een warmtepomp.

Voor een warmtepomp kunt u vanaf € 500 subsidie ontvangen, afhankelijk van de warmtepomp die u kiest.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie:

  • De warmtepomp is een nieuw product en is dus geen tweedehands / gebruikt product.
  • U laat de warmtepomp installeren in een gebouw/woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of op 30 juni 2018.
  • U vraagt eerst subsidie aan, voordat u een koopovereenkomst sluit met de leverancier van de warmtepomp.
  • De warmtepomp is geïnstalleerd door een bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
  • U neemt de warmtepomp in gebruik binnen 12 maanden nadat u de beslissing over de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  • U heeft geen recht op ISDE-subsidie als er al eerder een andere subsidie voor dit apparaat is verstrekt. Onder 'verstrekt' wordt verlening en/of vaststelling van een andere subsidie verstaan.

Apparatenlijst

Check voordat u een aanschaf voor een warmtepomp gaat doen eerst de Apparatenlijst Warmtepompen. Staat uw warmtepomp op de lijst? Vermeld dan bij uw aanvraag de meldcode van de warmtepomp. De meldcode betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat uw warmtepomp niet op de lijst? U kunt dan wel subsidie aanvragen. Stuur dan de productbeschrijving en technische documentatie van uw warmtepomp mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat uw gekozen apparaat niet voldoet aan onze eisen. In dat geval heeft u geen recht op subsidie.

Aanvragen

Doorloop eerst het stappenplan. U leest in een aantal eenvoudige stappen wat u moet doen, zodat u de aanvraag goed kunt afronden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.