ISDE: Zonneboiler zakelijke gebruikers | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

ISDE: Zonneboiler zakelijke gebruikers

15-04-2021

Bent u een zakelijke gebruiker? Dan kunt u met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) uw gebouw of uw te verhuren woning verduurzamen met een zonneboiler.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie:
  • U vraagt eerst subsidie aan, voordat u een koopovereenkomst sluit met de leverancier van de zonneboiler.
  • De zonneboiler is een nieuw product en is dus geen tweedehands / gebruikt product en bestaat uit collectoren en een boilervat.
  • U laat de zonneboiler installeren in een bouwwerk waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of op 30 juni 2018.
  • De installatie is gedaan door bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
  • U neemt de zonneboiler in gebruik binnen 12 maanden nadat u de beslissing over de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  • U heeft geen recht op ISDE-subsidie als er al eerder een andere subsidie voor dit apparaat is verstrekt. Onder 'verstrekt' wordt verlening en/of vaststelling van een andere subsidie verstaan.

Apparatenlijst

Check voordat u een aanschaf voor een zonneboiler gaat doen eerst de Apparatenlijst Zonneboilers. Staat uw zonneboiler op de lijst? Vermeld dan bij uw aanvraag de meldcode van de zonneboiler. De meldcode betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat uw zonneboiler niet op de lijst? U kunt dan wel subsidie aanvragen. Stuur dan de productbeschrijving en technische documentatie van uw zonneboiler mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat uw gekozen apparaat niet voldoet aan onze eisen. In dat geval heeft u geen recht op subsidie.

Aanvragen

Doorloop eerst het stappenplan. U leest in een aantal eenvoudige stappen wat u moet doen, zodat u de aanvraag goed kunt afronden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.