JTI Fuel Cells and Hydrogen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

JTI Fuel Cells and Hydrogen

Gesloten
27-08-2020

JTI Fuel cells and hydrogen (FCH Joint Undertaking (JU)) is een publiek-private samenwerking op het gebied van waterstof- en brandstofcellen.

Het is vastgesteld in 2008 en in 2014 vernieuwd. Het is een door de industrie geleid initiatief, dat financiering ontvangt van Horizon 2020 (Transport en Energy) en een budget heeft van circa € 700 miljoen (2014-2020).

Voor wie?

Deelname is voor iedere organisatie mogelijk: industrie, kennisinstellingen, en andere organisaties die zich bezighouden met wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie. Co-financiering van de industrie is een voorwaarde. Het initiatief stimuleert vooral deelname van mkb-bedrijven.

Doelstellingen en onderwerpen Fuel cells and hydrogen (FCH)

JTI FCH stelt zich als doel waterstof- en brandstofcellen commercieel haalbaar te maken. Door de activiteiten van belanghebbende partijen, zowel nationaal als internationaal, te coördineren helpt dit initiatief de technologische en niet-technologische barrières op te lossen.

Budget Fuel cells and hydrogen

Voor de periode van 2014-2020 is circa €700 miljoen beschikbaar.

Indieningstermijn

Voor informatie over calls en indieningstermijnen en –voorwaarden kunt u terecht bij het:

FCH JU Programme Office
E-mail: fch-ju@fch.europa.eu
Tel: +32 2 221 81 30

Meer informatie

Website van de Europese Commissie over Fuel cells and hydrogen

Download:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.