POP3 jonge landbouwers 2019: na uw aanvraag | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

POP3 jonge landbouwers 2019: na uw aanvraag

Gesloten
07-12-2020

Heeft u in 2019 de subsidie POP3 jonge landbouwers aangevraagd? Na een positieve beslissing mag u de investering uitvoeren. In sommige situaties kunt u een wijziging daarin doorgeven. Na uw investering vraagt u vaststelling aan.

Beslissing op uw aanvraag

U ontvangt uiterlijk 22 weken na het einde van de openstellingstermijn een beslissing op uw aanvraag. Vragen wij u om extra informatie? Dan verlengen we deze termijn met het aantal dagen dat u nodig had om de stukken op te sturen. Zorg er wel voor dat de stukken binnen de gevraagde periode bij ons binnen zijn.

Investering doen

Is de beslissing positief en kennen wij de subsidie aan u toe? Dan kunt u de investering doen. U kunt dat ook al direct doen nadat u de aanvraag heeft gedaan, maar dat is op eigen risico. Als u de subsidie dan niet krijgt toegekend, moet u de investering zelf betalen. Er mag nog geen opdracht zijn toegezegd voordat u de subsidieaanvraag heeft gedaan. De offerte mag bijvoorbeeld nog niet ondertekend zijn.

Geen voorschotten

U kunt voor deze subsidie geen deelbetaling of voorschotten aanvragen. U moet de kosten voor de investering dus zelf voorschieten.

Uw aanvraag bekijken en beheren

Na uw aanvraag kunt u op elk moment uw aanvraag bekijken en beheren. Hiervoor logt u in op mijn.rvo.nl. Daarna gaat u naar Mijn dossier. Hier kunt u:

  • uw persoonsgegevens bekijken en wijzigen;
  • documenten openen;
  • registraties bijwerken;
  • machtigingen beheren;
  • aanvullingen toevoegen;
  • uw rekeningnummer doorgeven of wijzigen.

Uw aanvraag bekijken en beheren

Wijziging doorgeven

Wilt u een wijziging doorgeven voor uw investering of project? Gaat u bijvoorbeeld een onderdeel niet uitvoeren? Doe dan altijd eerst een wijzigingsverzoek. Dit kan alleen als u van ons een beslissing heeft gehad op uw aanvraag. U doet dit verzoek op mijn.rvo.nl met de knop Wijzigingsverzoek versturen.

Uw wijzigingsverzoek versturen

Wij beoordelen uw wijzigingsverzoek binnen 8 weken. Alleen als wij toestemming geven voor de wijziging, ontvangt u van ons een nieuwe beslissing Wijzen wij uw verzoek af? Dan krijgt u hierover bericht via e-mail en blijft uw eerdere beslissing geldig.

Een wijziging mag niet leiden tot een:

  • hogere subsidie dan is verleend;
  • activiteit waarvoor u volgens het openstellingsbesluit geen subsidie kunt krijgen;
  • lager aantal punten voor de selectiecriteria dan het minimale aantal punten dat nodig is om de subsidie te kunnen krijgen;
  • plek die zo laag op de rangschikkingslijst is, dat u buiten het subsidiebudget valt.

Is aan u subsidie verleend voor bepaalde activiteiten? En voert u deze niet of niet op tijd uit? Of voldoet u niet, niet op tijd of niet helemaal aan de verplichtingen voor deze subsidie? Dan geeft u dit ook door via het wijzigingsformulier op mijn.rvo.nl. Als u helemaal geen activiteiten uitvoert, kunt u de investering intrekken.

Vaststelling aanvragen

Heeft u uw investering(en) afgerond? Dan kunt u vaststelling van uw subsidie aanvragen. Dit kan tot uiterlijk 2 jaar na de datum van de beslissing op uw aanvraag (de verleningsbeschikking). Lees hoe u de vaststelling aanvraagt en welke bijlagen u mee moet sturen op de pagina Vaststelling POP3 jonge landbouwers 2019.

Meer weten?

Lees meer over de subsidie POP3 jonge landbouwers 2019.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.