POP3 jonge landbouwers 2020: Na uw aanvraag | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

POP3 jonge landbouwers 2020: Na uw aanvraag

27-05-2021

Heeft u de subsidie POP3 jonge landbouwers 2020 aangevraagd? Als wij deze goedkeuren, mag u de investering doen. U mag soms nog een verandering in uw investering of project doorgeven. Uw aanvraag kunt u op elk moment bekijken en beheren of intrekken.

Beslissing op uw aanvraag

U krijgt de beslissing binnen 22 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen. Hebben wij nog extra informatie van u nodig? Dan verlengen wij deze periode. Dit doen we met het aantal dagen dat u nodig had om de informatie op te sturen.

Als wij extra gegevens nodig hebben, krijgt u van ons een brief. Hierin staat wat u nog naar ons op moet sturen. En ook wanneer u dit moet doen. Zorg ervoor dat deze gegevens op tijd bij ons binnen zijn.

Investering doen

Hebben wij uw aanvraag goedgekeurd? U krijgt subsidie en mag de investering doen. U koopt bijvoorbeeld een heftruckmachine. Doet u deze direct na de aanvraag? Dit is op eigen risico. Als wij uw aanvraag afwijzen, krijgt u geen subsidie. U betaalt de investering dan zelf. U mag geen opdrachten toezeggen voordat u de subsidieaanvraag heeft gedaan. De offerte mogen u en de leverancier bijvoorbeeld nog niet hebben ondertekend. Dit geldt ook voor de opdrachtbevestiging.

Geen voorschotten

U mag voor deze subsidie geen deelbetaling of voorschotten aanvragen. U betaalt de kosten voor de investering dus eerst zelf.

Uw aanvraag bekijken en beheren

Na uw aanvraag kunt u deze op elk moment bekijken en beheren. Hiervoor logt u in op mijn.rvo.nl. Daarna gaat u naar Mijn dossier. Hier kunt u:

 • uw persoonsgegevens bekijken en wijzigen;
 • documenten openen;
 • registraties bijwerken;
 • machtigingen beheren;
 • aanvullingen toevoegen;
 • uw rekeningnummer doorgeven of wijzigen.

Wijziging doorgeven

Wilt u een wijziging doorgeven voor uw investering of project? Voert u bijvoorbeeld een investering niet uit? Doe dan altijd eerst een wijzigingsverzoek. Dit mag alleen als u van ons een beslissing heeft gehad op uw aanvraag. U doet het verzoek op mijn.rvo.nl met de knop Wijzigingsverzoek versturen.

Uw wijzigingsverzoek versturen

Na uw wijziging

Wij beoordelen uw wijzigingsverzoek binnen 8 weken. Alleen als wij toestemming geven voor de wijziging, ontvangt u van ons een nieuwe beslissing. Wijzen wij uw verzoek af? U krijgt hierover bericht via e-mail. Onze eerdere beslissing blijft dan geldig.

Een wijziging mag niet leiden tot een:

 • hogere subsidie dan u verleend heeft gekregen;
 • activiteit waarvoor u in uw provincie geen subsidie kunt krijgen;
 • lager aantal punten voor de selectiecriteria dan het minimale puntenaantal. U heeft dat nodig om de subsidie te kunnen krijgen;
 • plek die zo laag op de rangschikkingslijst is, dat u buiten het subsidiebudget valt. U krijgt dan geen subsidie.

Uw aanvraag intrekken

Kunt u door omstandigheden uw investering of project niet uitvoeren? Trek dan uw aanvraag voor de subsidie in. U doet dit op mijn.rvo.nl met de knop Aanvraag Intrekken. Soms mag u dit zelf doen. Dit mag:

 • nadat u de verleningsbrief heeft gekregen, maar voordat u de vaststelling heeft aangevraagd;
 • als u een aanvullingsbrief heeft gekregen en de periode nog niet voorbij is.
Wilt u uw aanvraag op een ander moment intrekken? Neem dan contact met ons op. Wij mogen uw aanvraag dan voor u intrekken. Als wij dit hebben gedaan, krijgt u binnen een paar dagen een bevestiging.

Uw aanvraag intrekken

Vaststelling aanvragen

Heeft u uw investering(en) afgerond? Dan kunt u vaststelling van uw subsidie aanvragen. Dit kan tot uiterlijk 2 jaar na de datum van de beslissing op uw aanvraag (de verleningsbeschikking). Lees hoe u de vaststelling aanvraagt en welke bijlagen u mee moet sturen op de pagina Vaststelling POP3 jonge landbouwers.

Meer weten?

Lees meer over de POP3 jonge landbouwers.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.