LIFE: Deelprogramma Circulaire economie en kwaliteit van leven | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

LIFE: Deelprogramma Circulaire economie en kwaliteit van leven

15-07-2021

Gaat u aan de slag met een veelbelovend project rondom circulaire economie, hulpbronnengebruik, het verminderen van geluidsoverlast of uitstoot van fijnstof? Wilt u een innovatieve techniek toepassen of demonstreren? Dan dit dit deelprogramma wellicht geschikt voor uw project.

Bekijk welke calls op dit moment open staan op de startpagina van LIFE.

Het deelprogramma Circulaire economie en kwaliteit van leven bestaat uit twee onderdelen:

  • Circulaire economie en afval: u heeft een projectidee om een innovatie te ontwikkelen, te testen en of te demonstreren. Uw project draagt bij aan efficiënter bronnengebruik, circulair ontwerp of hergebruik van afval.
  • Kwaliteit van leven: u heeft een projectidee dat bijdraagt aan de verbetering van: luchtkwaliteit, water, bodem, chemicaliënbeheer en aan de vermindering van geluidsoverlast.

Cofinancieringspercentage

Het cofinancieringspercentage binnen dit deelprogramma is maximaal 60%.

Stuur ons uw projectidee

Bent u geïnteresseerd in LIFE? U kunt het gehele jaar via het projectideeformulier met ons van gedachten wisselen over uw project. Wij helpen u graag zodat uw aanvraag kwalitatief sterk is. U kunt ook via e-mail contact opnemen.

Ga naar het projectideeformulier

Stappenplan aanvragen LIFE

Hoeveel kans maakt uw project? Binnen het LIFE-programma is sterke concurrentie om het beschikbare budget. De Europese Unie (EU) beloont alleen de beste aanvragen met subsidie.

Volg ons stappenplan via de startpagina om goed van start te gaan met uw aanvraag voor subsidie.

LIFE in de praktijk

Doe inspiratie op met lopende LIFE-projecten in de uitgebreide database met LIFE-projecten uit alle deelnemende lidstaten. U selecteert de projecten op onder meer programmaonderdeel, thema of land.

Bekijk de uitgebreide database met LIFE-projecten

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.