LIFE: Deelprogramma Klimaat | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

LIFE: Deelprogramma Klimaat

11-02-2021

Ga aan de slag met een veelbelovend project rondom klimaatverandering. U levert daarmee een flinke bijdrage aan een klimaatbestendige economie. Of u zorgt voor reductie van broeikasgassen.

Het deelprogramma Klimaat bestaat uit 3 onderdelen:

  • vermindering klimaatverandering (mitigatie): u weet de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dit kan op verschillende manieren, zoals met wetgeving en beleid. Of juist door innovatieve technologieën of methoden die u ontwikkelt en demonstreert.
  • aanpassing klimaatverandering (adaptatie): met welke ideeën kunnen we ons beter voorbereiden op bijvoorbeeld wateroverlast en droogte? U ontwikkelt of demonstreert innovaties op het gebied van bijvoorbeeld beleid, wetgeving, technologie of methoden.
  • informatie en bestuur: u richt zich op beleid en bewustwording rond het klimaat. Denk aan communicatie, samenwerking of verspreiding van kennis.
Een aanvraag voor het deelprogramma Klimaat bestaat uit 1 stap. U dient direct een volledige aanvraag in (full proposal).

Actuele calls

Stuur ons uw projectidee

Bent u geïnteresseerd in LIFE? Kent u de voorwaarden? En denkt u kans te maken op een succesvolle aanvraag? Vraag hierover eerst advies aan via het projectideeformulier. U kunt het gehele jaar door met ons van gedachten wisselen over uw idee. Dat kan per e-mail.

Stappenplan aanvragen

Hoeveel kans maakt uw project? De slagingskans van uw project hangt af van de kwaliteit van uw aanvraag.

Volg het stappenplan

Volg het stappenpplan via de LIFE-pagina om goed van start te gaan met uw aanvraag voor subsidie.

LIFE in de praktijk

Doe inspiratie op met lopende LIFE projecten! Bekijk de uitgebreide database met LIFE-projecten uit alle deelnemende landen. U selecteert op verschillende manieren interessante projecten, zoals op programmaonderdeel, thema of land. Misschien komt u zo tot nieuwe inzichten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.