Service menu right

Publicaties MIA\Vamil

Download de meest recente publicaties, milieulijsten, jaarverslagen, films en leaflets over de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). U vindt ook hier publicaties van voorgaande jaren.

Brochures/milieulijsten

  • Download hieronder de meeste recente milieulijsten en trefwoordenlijsten van de MIA\Vamil. De brochures zijn niet in gedrukte vorm beschikbaar.
  • In de Documenten en Publicaties Bibliotheek vindt u brochures, milieulijsten en trefwoordenlijsten van 2018 en daarvoor.
  • Oudere brochures kunt u opvragen via miavamil@rvo.nl.
 

Jaarverslagen MIA\Vamil

Ondernemers mogen investeringen tot 3 maanden na de datum van het aangaan van de verplichting tot aankoop melden voor de MIA\Vamil. Daarom zijn de aanvraaggegevens pas in april compleet. Het MIA\Vamil-jaarverslag verschijnt dan ook meestal in de zomerperiode van het jaar erna.

MIA\Vamil jaarverslag 2018

Het belastingvoordeel voor bedrijven door de MIA\Vamil bedroeg in 2018 € 157 miljoen. De gemelde investeringen zijn vooral investeringen in duurzame gebouwen, duurzame mobiliteit en circulair ondernemen (waaronder recycling en vermindering grondstoffenverbruik). Bekijk het Jaarverslag 2018.

Oudere jaarverslagen