Milieu-investeringsaftrek en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Milieu-investeringsaftrek en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen

Investeert u als ondernemer in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel? Maak dan gebruik van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) als het bedrijfsmiddel staat op de Milieulijst van deze fiscale regelingen.

Met de MIA kunt u voor uw investering tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Met Vamil kunt u tot 75% van uw investering afschrijven op een tijdstip dat u zelf bepaalt. Uw belastingvoordeel kan met de MIA\Vamil netto oplopen tot 12%. 

Voor ondernemers en leveranciers

Investeert uw bedrijf in een bedrijfsmiddel dat het milieu minder belast? Bekijk dan of uw investering in aanmerking komt voor MIA of Vamil en mogelijk ook beide.

Belangrijke voorwaarde voor MIA of Vamil is dat uw milieu-investering voldoet aan de codeomschrijving op de geldende Milieulijst.

Levert u een innovatief bedrijfsmiddel dat het milieu spaart? En staat deze niet op de huidige Milieulijst? Doe dan een voorstel voor opname op de eerstvolgende Milieulijst. De techniek zorgt dan voor fiscaal voordeel voor uw klanten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.