Publicaties MIA\Vamil | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Publicaties MIA\Vamil

06-10-2021

Download de meest recente publicaties (milieulijsten, jaarverslagen en achtergronddocumenten) over de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

U vindt hier ook publicaties van voorgaande jaren.

Brochures/milieulijsten

Download hieronder de meeste recente milieulijsten en trefwoordenlijsten van de MIA\Vamil. De brochures zijn niet in gedrukte vorm beschikbaar. Wilt u een oudere brochure? Vraag deze op via miavamil@rvo.nl.
 

Jaarverslagen MIA en Vamil

Ondernemers mogen investeringen tot 3 maanden na de datum van het aangaan van de investeringsverplichtingen melden voor de MIA\Vamil. Daarom zijn de aanvraaggegevens pas in april compleet. Het MIA\Vamil-jaarverslag verschijnt dan ook meestal in de zomerperiode van het jaar erna.

Jaarverslag 2020

Het belastingvoordeel voor bedrijven door de MIA\Vamil bedroeg in 2020 € 90 miljoen. De gemelde investeringen zijn vooral investeringen in duurzame mobiliteit, duurzame landbouw, duurzaam bouwen en de circulaire economie. Bekijk de jaarcijfers van de MIA\Vamil 2020 op de pagina Jaarcijfers MIA\Vamil. Ook vindt u hier een link naar de jaarverslagen van 2014 t/m 2019. 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.