Service menu right

MIA/Vamil: Code A 0001 toegelicht

Wilt u in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) voor de eerste toepassing van een milieuvriendelijke techniek? Dan kunt u gebruikmaken van code A 0001 op de Milieulijst 2020. Deze code is voor nieuwe en innovatieve milieuvriendelijke technologie.

Code A 0001 betreft een bedrijfsmiddel met een doelvoorschrift. Dit betekent dat alleen het te behalen doel staat omschreven; een exacte technisch beperkende omschrijving ontbreekt. Lees meer hierover op de pagina Bedrijfsmiddelen met een doelvoorschrift.

Voorwaarden

Wilt u gebruikmaken van code A 0001, dan moet uw investering zich richten op het toepassen van een milieuvriendelijke technologie. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

  • Het gaat om een werkingsprincipe dat voor Nederland nieuw is.
  • U kunt aantonen dat deze specifieke technologie voor het eerst in Nederland wordt toegepast. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een contract of een verklaring van de leverancier te overleggen waarin dit is vastgelegd.

Voor wat een nieuw werkingsprincipe is, hanteren we de volgende richtlijnen:

  • Niet nieuw is het aan elkaar knopen van technieken waarbij alleen engineering nodig is geweest.
  • De investeerder mag niet alleen maar hebben kunnen teren op kennis en ervaring.
  • Er moet sprake geweest zijn van technische knelpunten en technische risico’s. De oplossing mocht nog niet bekend zijn en de investeerder moet de kans hebben gelopen dat hij de oplossing niet zou vinden.
  • Er moet sprake zijn (geweest) van onderzoek en testen (R&D).

MIA\Vamil aanvragen

Wilt u gebruikmaken van de MIA en/of Vamil? Dan moet u uw investering eerst melden bij RVO. Daarna kunt u de MIA\Vamil toepassen in uw belastingaangifte.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.