Service menu right

Landelijk Loket Mijnbouwschade

Heeft u schade aan uw woning of ander gebouw of land en vermoedt u dat deze is veroorzaakt door mijnbouw, zoals gaswinning? Dan kan het Landelijk Loket Mijnbouwschade u ondersteunen.

Het is niet altijd direct duidelijk welke partij de schade heeft veroorzaakt. De medewerkers van het loket onderzoeken samen met u welke mogelijkheden er zijn om eventueel een schadeclaim in te dienen. Wij nemen het probleem niet van u over, maar helpen u op weg.

Let op: het nieuwe schadeprotocol voor schade als gevolg van het winnen van gas uit het Groningenveld of als gevolg van de gasopslag Norg wordt niet door het Landelijk Loket Mijnbouwschade uitgevoerd. Hiervoor kunt u sinds 19 maart 2018 terecht op de website SchadeDoorMijnbouw.nl.

Mijnbouw en mogelijke gevolgen

Mijnbouw betekent niet alleen steenkoolwinning, maar ook winning van aardgas, aardolie en zout. En van geothermie. Wilt u meer weten over de gevolgen de winning van deze stoffen?

Kaartweergave mijnbouwgebieden in Nederland:
Aandachtsgebieden Mijnbouw

Wanneer kunt u bij ons terecht?

  • U weet niet welke partij verantwoordelijk is voor uw schade.
  • U heeft stappen ondernomen, maar u bent vastgelopen.
  • U weet niet hoe u een partij aansprakelijk stelt.

Wat doet het loket?

  • Een casemanager behandelt uw vraag.
  • We helpen u de juiste route te vinden om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de schade en zo mogelijk een schadevergoeding.
  • We zoeken met u de relevante schadeprocedure.
  • De casemanager volgt de voortgang van uw schadeclaim.

Aan onze bemiddeling zijn geen kosten verbonden.

Stel uw vraag

Als u ons contactformulier invult, neemt een van onze casemanagers binnen 2 werkdagen contact met u op. Hoe meer informatie u invult, hoe beter en sneller wij u van dienst kunnen zijn.

Veelgestelde vragen