MIT en Topsectoren | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT en Topsectoren

Wilt u als mkb-ondernemer activiteiten ondernemen in 1 van de 10 door de overheid aangewezen topsectoren? Voor mkb-ers die willen samenwerken en innoveren biedt de MIT kansen.

Lees welke mogelijkheden er voor u zijn binnen de verschillende topsectoren.

Topsectoren

Nederland behoort tot de 20 grootste economieën ter wereld en geldt wereldwijd als toonaangevend kennisland.

De topsectoren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken wereldwijd. Grote bedrijven en het mkb in deze internationaal opererende topsectoren zorgen voor welvaart en werkgelegenheid in Nederland.

Met investeringen wil het kabinet het verdienvermogen van deze topsectoren volop benutten en de Nederlandse concurrentiekracht en economie versterken. Om de financiële middelen zo goed mogelijk in te zetten, werken bedrijven, onderzoekers en overheid nauw met elkaar samen in Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI).

De 10 topsectoren

Wilt u als mkb-ondernemer binnen de voedselindustrie samenwerken en innoveren? Dan kan de MIT-regeling Agri & Food u verder helpen.

Wilt u als mkb-ondernemer binnen de chemische industrie of energiesector samenwerken en innoveren? Dan kan de MIT-regeling Chemie en Energie u verder helpen.

Wilt u als mkb-ondernemer in de creatieve industrie samenwerken en innoveren? Dan kan de MIT-regeling voor de Topsector Creatieve industrie u verder helpen.

Wilt u als mkb-ondernemer binnen de maakindustrie samenwerken en innoveren? Dan kan de MIT-regeling Topsector Hightech Systemen & Materialen en ICT u verder helpen.

Wilt u als mkb-ondernemer in Life Sciences & Health samenwerken en innoveren? Dan kan de MIT-regeling Life Science & Health u verder helpen.

Wilt u als mkb-ondernemer binnen de logistiek samenwerken en innoveren? Dan kan de MIT-regeling Topsector Logistiek u verder helpen. Zo kunnen we een internationale toppositie in het afwikkelen van goederenstromen bereiken in 2020.

Wilt u als mkb-ondernemer binnen de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen samenwerken en innoveren? Dan kan de MIT-regeling Tuinbouw en Uitgangsmaterialen u verder helpen.

Wilt u als mkb-ondernemer in de topsector Water samenwerken en innoveren? Dan kan de MIT-regeling Topsector Water u verder helpen. De topsector Water kent 3 deelgebieden: Maritiem, Deltatechnologie en Watertechnologie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.