Service menu right

Stappenplan om tot een PIB te komen

17-07-2019

Een PIB is gericht op een periode van 2 tot 3 jaar. Doorloop onderstaande stappen om in aanmerking te komen voor een PIB. Alle benodigde formulieren vindt u op mijn.rvo.nl.

1. Intakegesprek

U krijgt eerst een intakegesprek met RVO.nl. Tijdens dit gesprek licht u uw businesscase toe. Aan de hand van de toetsingscriteria wijst onze adviseur u op eventuele verbeterpunten in uw businesscase.

2. Aanvraag voor een PIB

Na het intakegesprek kunt u besluiten om een aanvraag voor een PIB te doen. In uw aanvraag (businesscase) omschrijft u onder andere hoe het cluster zich succesvol denkt te positioneren in de doelmarkt.

Binnen 15 werkdagen na ontvangst van uw aanvraag (definitieve businesscase) nemen wij een beslissing op basis van de toetsingscriteria. RVO.nl vraagt hierbij advies van relevante Nederlandse overheidspartners.

3. Convenant en actieplan

Na goedkeuring werkt u samen met ons de businesscase uit in een convenant, inclusief actieplan. Hiervoor heeft u maximaal 3 maanden de tijd. Binnen deze 3 maanden heeft u de activiteiten binnen de PIB voldoende uitgewerkt.

Het convenant en actieplan geven een raamwerk voor de verdere ontwikkeling van activiteiten. Denk hierbij aan trainingen, congressen, uitwisselingen van managers of experts. De datum van ondertekening van het convenant is de startdatum van de uitvoering van de PIB.

4. Uitvoering en stuurgroep

Tijdens de uitvoering kunnen de coƶrdinator, RVO.nl, experts van andere overheidsorganisaties en een enkele deelnemer uit het cluster zitting nemen in een stuurgroep. Deze stuurgroep overlegt periodiek op hoofdlijnen over de voortgang en ontwikkelingen.

5. Overdracht

Uw cluster bouwt een sterk netwerk op en creƫert markttoegang. Zo kan het cluster zich internationaal goed positioneren tijdens en na afloop van de PIB.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.