Service menu right

Pilotproject Partners voor Water - WWSD

Gesloten

Voor de subsidieregeling Waterveiligheid en Waterzekerheid Stedelijke Delta’s (WWSD) moet uw pilotproject een afgebakend probleem in een lokale buitenlandse situatie op kunnen lossen.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Experimentele ontwikkeling

Bij een pilotproject moet altijd sprake zijn van experimentele ontwikkeling. Hierbij gaat het om het verwerven, combineren, vormgeven en gebruiken van bestaande wetenschappelijke, technologische, zakelijke en andere kennis en vaardigheden.

Deze kennis en vaardigheden moeten gericht zijn op het ontwikkelen van nieuwe of verbeterde producten, procedés of diensten. Dit kan prototyping, demonstratie, pilotontwikkeling, testen en validatie van nieuwe of verbeterde activiteiten zijn.

Het routinematig wijzigen van bestaande activiteiten valt niet onder experimentele ontwikkeling.

Oplossing testen in de praktijk

Het doel van een pilotproject is uw oplossing in de praktijk te testen, op een kleine en realistische schaal. Zo kunt u de gewenste klant ervan overtuigen dat uw oplossing of methode werkt. Na de demonstratie kan de klant sneller beslissen om de bredere toepassing aan te schaffen.

Tastbare en niet-tastbare toepassing

Bij 'tastbare' techniek wordt uw oplossing toegepast binnen een bestaande situatie, of toegevoegd aan een bestaand procedé.

Bij een 'niet-tastbare' toepassing wordt uw methodologie toegepast op bijvoorbeeld een deel van een watergebied of binnen een klein gebied. Als de methode succesvol is, kunnen een heel stroomgebied en zelfs verder gelegen gebieden de methode toepassen.

Pilotproject is geen kennisversterkingsproject

De producten, procedés of diensten binnen een pilotproject bevatten vernieuwende Nederlandse kennis en kunde voor waterveiligheid en waterzekerheid. Pilotprojecten zijn geen projecten om kennis te versterken.

Kennisversterking zoals capaciteitsopbouw, training, kennisoverdracht of gedrags- en cultuurverandering kunnen wel onderdeel zijn van een pilotproject. Deze onderdelen moeten dan wel de (institutionele) borging van het project ondersteunen en versterken.

Projectomvang en subsidiepercentages pilotproject

De maximale projectomvang van een pilotproject is € 600.000. De subsidiebijdrage is maximaal 40 tot 60% van de projectomvang. Daarom is het belangrijk dat u laat zien hoe u de overige 40 tot 60% van het budget financiert.

Het subsidiepercentage is onder meer afhankelijk van de grootte van uw onderneming, het soort onderneming en samenwerkingen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.