Service menu right

PPS-toeslag Onderzoek en Innovatie

Privaat-publieke samenwerkingsverbanden en Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI's) kunnen een aanvraag indienen voor PPS-toeslag. Tot nu toe liep deze aanvraag via de TKI's.

Het basisprincipe van de PPS-toeslag is simpel. Voor iedere euro private cash R&D-bijdrage van een bedrijf aan een onderzoeksorganisatie, legt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat er € 0,30 bij aan PPS-toeslag. Die PPS-toeslag moet weer ingezet worden voor R&D.

Aansluiten bij een TKI

Ondernemers en onderzoeksorganisaties kunnen zich aansluiten bij een TKI.

Definities

Verklaring van gebruikte termen en definities.

Eerdere openstellingen TKI

TKI’s hebben nog projecten en programma’s lopen met TKI-toeslag die ze aangevraagd hebben in de periode 2013 en later. Partijen die financiering uit de TKI-toeslag hebben gekregen van een TKI, nemen contact met dat TKI op bij vragen en verzoeken over deze financiering.

TKI's kunnen wijzigingen doorgeven, rapportages en vaststellingsverzoeken indienen via mijn.rvo.nl. Het TKI moet de ‘jaartranches’ van de programmatoeslag (TKI-toeslag 2013, TKI-toeslag 2014 et cetera) administratief gescheiden houden, en voor iedere jaartranche een vaststellingsverzoek indienen. 
Voor de TKI-toeslag van 2014 en later gelden dezelfde regels als nu voor de PPS-toeslag gelden. Daarvóór golden net andere regels, lees meer op inzetten TKI-toeslag 2013.

Advies aan TKI's

Het TKI is de ontvanger van toeslag. Het TKI geeft de toeslag in veel gevallen door aan deelnemers. Aan welke regels moeten deze deelnemers zich houden? RVO geeft hierin advies aan de TKI’s, bijvoorbeeld over de verantwoording en over samenwerkingsovereenkomsten.

Veelgestelde vragen

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.