Productie- en afzetprogramma’s voor producentenorganisaties 2019 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Productie- en afzetprogramma’s voor producentenorganisaties 2019

Gesloten
14-09-2020

Elke producentenorganisatie voor visserij- en aquacultuurproducten maakt jaarlijks een productie- en afzetprogramma om haar leden te stimuleren tot duurzame visserij- en aquacultuuractiviteiten. Met de subsidie Productie- en afzetprogramma’s krijgen erkende producentenorganisaties in 2019 subsidie voor het maken van het programma voor 2020.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Europese vlag

Europese Unie, Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij

Budget

Voor deze subsidie was in totaal € 44.250 beschikbaar.

Per aanvraag krijgt u maximaal € 4.425 subsidie voor de kosten van het maken van een productie- en afzetprogramma. Hoeveel subsidie u als producentenorganisatie krijgt ligt aan de gemiddelde jaarwaarde van uw afgezette producten van de afgelopen 3 jaren. Is 3% van die gemiddelde jaarwaarde lager dan € 4.425? Dan krijgt u dit lagere bedrag. Is 3% van de gemiddelde jaarwaarde hoger dan € 4.425? Dan krijgt u maximaal € 4.425.

Vaststelling aanvragen

Is uw productie- en afzetprogramma voor 2020 goedgekeurd? Vraag dan vaststelling van uw subsidie aan. U heeft vanaf de datum van goedkeuring 13 weken de tijd om deze vaststelling aan te vragen. Op mijn.rvo.nl vindt u het vaststellingsformulier.

Direct regelen

Totale opbrengst eerste verkoop

In uw aanvraag geeft u de totale opbrengst op van de eerste verkoop van vis- en aquacultuurproducten over het jaar 2018 en 2019 van alle leden van de organisatie. De eerste verkoop is de eerste keer dat vis- en aquacultuurproducten op de markt worden gebracht. Verwerkers moeten hierbij uitgaan van de waarde en volumes van deze producten ná verwerking. Wij gebruiken deze gegevens voor de rapportage aan de EU.

Beslissing en uitbetaling

Als wij uw vaststellingsaanvraag hebben ontvangen, controleren wij eerst of uw aanvraag volledig is. U krijgt daarover bericht van ons. Ontbreken er gegevens of bewijsstukken? Dan heeft heeft u maximaal 14 dagen de tijd om de ontbrekende informatie aan te leveren. Binnen 13 weken na ontvangst van de volledige aanvraag voor subsidievaststelling, ontvangt u van ons een beslissing.

Als wij uw subsidievaststelling goedkeuren, ontvangt u het definitieve subsidiebedrag op uw rekening. U kunt voor deze subsidie geen voorschot in de uitbetaling aanvragen.

Wetten en regels

Op de pagina Regelgeving EFMZV leest u meer informatie over de wetten en regels voor deze subsidie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.