Groen Label Kas (categorie 4a) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Groen Label Kas (categorie 4a)

21-08-2020

Een Groen Label Kas is een tuinbouwkas met een lagere milieubelasting dan wettelijk vereist is. Zo’n kas draagt bij aan verduurzaming van de glastuinbouw.

Een Groen Label Kas voldoet aan strenge eisen op het gebied van luchtvervuiling, energiebesparing, lichtdoorlatendheid en lichthinder. Glastuinbedrijven kunnen daarvoor een certificaat krijgen.

Projecten

Een kas met een actueel certificaat ‘Groen Label Kas niveau A’ komt in aanmerking voor een groenverklaring.

Voor wie

Deze categorie is met name interessant voor glastuinbouwbedrijven.

Groenverklaring alleen voor kmo's

Projecten in de landbouwsector ontvangen alleen een groenverklaring als de projectuitvoerder een kleine of middelgrote onderneming (kmo) is. Daarom moet u op het aanvraagformulier aangegeven of u -als projectbeheerder- een kmo bent. De Europese Commissie stelde een gebruikersgids op. U kunt deze als leidraad nemen om te bepalen of uw bedrijf een kmo is. Bekijk de gebruikersgids.

Aanvragen

Een bank met een groenfonds kan een groenverklaring voor u aanvragen. De aanvraagprocedure vindt u op de pagina Groenverklaring aanvragen.

Technische randvoorwaarden

Voor de realisatie van de Groen Label Kas moet het glastuinbedrijf een voorlopig certificaat aanvragen. Hiermee kan het bedrijf vervolgens een voorlopige groenverklaring aanvragen. Na oplevering van de kas moet blijken dat de gerealiseerde kas daadwerkelijk aan de gestelde eisen voldoet.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.