Service menu right

Provinciale SNL 2016 (categorie 2.1g)

Agrarisch natuur- en landschapsbeheer heeft een duidelijke functie: waarde toevoegen aan de natuur, het landschap en agrarisch ondernemerschap.

Activiteiten in gebieden die ecologisch potentieel hebben - ook wel leefgebieden genoemd - kunnen subsidie ontvangen op grond van hoofdstuk 3 van de provinciale Subsidieverordening Natuur en Landschapsbeheer (SNL) 2016. Als er subsidie wordt toegekend, komt het project ook in aanmerking voor een groenverklaring. Deze categorie is vooral interessant voor agrarische ondernemers.

Groenverklaring alleen voor kmo's

Projecten in de landbouwsector ontvangen alleen een groenverklaring als de projectuitvoerder een kleine of middelgrote onderneming (kmo) is. Daarom moet u op het aanvraagformulier aangeven of u -als projectbeheerder- een kmo bent. De Europese Commissie stelde een gebruikersgids op. U kunt deze als leidraad nemen om te bepalen of uw bedrijf een kmo is. Bekijk de gebruikersgids.

Aanvragen

Een bank met een groenfonds kan een groenverklaring voor u aanvragen. De aanvraagprocedure vindt u op de pagina Groenverklaring aanvragen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.