Fotovoltaïsche cellen (categorie 7d) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Fotovoltaïsche cellen (categorie 7d)

20-08-2020

Zonne-energie is naar verwachting de belangrijkste duurzame energiebron van de toekomst.

Zonnepanelen zetten licht direct om in elektriciteit: zonnestroom. Ze zijn gemakkelijk toepasbaar, bijvoorbeeld op de daken van woningen en andere gebouwen. De opgewekte zonnestroom wordt dan ter plekke gebruikt en het overschot wordt geleverd aan het elektriciteitsnet of opgeslagen in accu’s.

Projecten

Installaties voor het opwekken van elektrische stroom met fotovoltaïsche cellen (zonnepanelen), eventueel in combinatie met opslag van de opgewekte elektriciteit, komen in aanmerking voor een groenverklaring.

Voor wie

Deze categorie is met name interessant voor exploitanten van een zonnestroominstallatie, waaronder eigenaren-bewoners van woonhuizen.

Aanvragen

Een bank met een groenfonds kan een groenverklaring voor u aanvragen. De aanvraagprocedure vindt u op de pagina Groenverklaring aanvragen.

Randvoorwaarden

Voor eigenaren-bewoners van woonhuizen geldt geen minimum investeringsbedrag; voor anderen geldt een minimale projectgrootte van € 25.000.

Looptijd groenverklaring

De groenverklaring geldt voor de levensduur van het project met een maximum van vijftien jaar voor eigenaren-bewoners van woonhuizen, en tien jaar voor anderen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.