Zilte teelt (categorie 12d) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zilte teelt (categorie 12d)

19-07-2021

Door de stijgende zeespiegel neemt de verzilting van het grondwater toe. Niet alleen direct langs de kust, maar ook verder landinwaarts. Er zijn op dit moment geen praktische oplossingen voor dit probleem, maar er zijn wel interessante gebruiksmogelijkheden.

Zo zijn er landbouwproducten die redelijk bestand zijn tegen zout water en die geteeld kunnen worden op zilte bodems. Zulke oplossingen kunnen ook buiten Nederland een rol spelen bij de ontwikkeling van landbouw in gebieden waar weinig drinkwater is, maar wel voldoende zout water.

Projecten

Projecten die in aanmerking komen voor een groenverklaring zijn gericht op de teelt van akkerbouwproducten. Hierbij is het gewas geselecteerd en aangepast aan het zoutgehalte in de grond en het grondwater.

Voor wie

Deze categorie is met name interessant voor akkerbouwers met zilte gronden.

Aanvragen

Een bank met een groenfonds kan een groenverklaring voor u aanvragen. De aanvraagprocedure vindt u op de pagina Groenverklaring aanvragen.

Uw aanvraag direct regelen

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.