Regio Deals | RVO.nl

Service menu right

Regio Deals - tweede tranche

14-02-2020

In de zomer van 2018 kwamen er 88 voorstellen vanuit heel Nederland voor de tweede tranche van de Regio Deals. Daaruit selecteerde het Rijk in november 2018 12 voorstellen. Deze is het kabinet samen met de regio’s gaan uitwerken tot Regio Deals.

Daarover stuurden de ministers Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) op 16 november 2018 een brief naar de Tweede Kamer. Voor deze tweede tranche is € 215 miljoen beschikbaar gesteld uit de Regio Envelop.

Inmiddels zijn alle 12 Regio Deals gesloten in partnerschap tussen Rijk en regio. De Kamer is hierover geïnformeerd via meerdere kamerbrieven. Met het rondkomen van deze Deals investeren Rijk en regio in de brede welvaart in de volgende gebieden: Midden- en West-Brabant, Den Haag-Zuidwest, het Groene Hart, Noord-Nederland, de Achterhoek, Zuid- en Oost-Drenthe, Parkstad Limburg, Twente, Noordelijk Flevoland en Foodvalley, ZaanIJ en Noord-Oost Fryslân/Holwerd aan Zee.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.