Service menu right

SBIR Cyber security ll

Gesloten

Fase 2 van deze opdracht loopt op dit moment.

Onderwerp van de opdracht: Cyber security
Opdrachtgever: Ministeries van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, Defensie, Economische Zaken, Financiën, Infrastructuur & Milieu en Veiligheid & Justitie
Beschikbaar budget: € 2,9 miljoen
Looptijd: mei 2014 - juli 2016

Korte samenvatting

De innoverende kracht die uitgaat van verdere digitalisering in Nederland is een belangrijke stimulans voor maatschappelijke groei. Het gaat daarbij zowel om economische groei als om de mogelijkheden die digitalisering biedt aan de samenleving. Nederland zet samen met haar internationale partners in op een veilig en open cyberdomein, dat:

  • de kansen die digitalisering onze samenleving biedt volop benut;
  • dreigingen het hoofd biedt;
  • fundamentele rechten en waarden beschermt.

Oproep

De basis voor de oproep (zie Download onderaan de pagina) bestaat uit de beleidsdoelstellingen van de 6 ministeries (zie bij Download) en de 2e Nationale Cyber Security Research Agenda (NCSRA-II). De NCSRA-II is een deelinvulling van de Nationale Cyber Security Strategie van de Nederlandse overheid. De agenda is opgesteld door ICT Innovatie Platform ‘Veilig Verbonden’ (IIP-VV). Dit platform bestaat uit onderzoekers vanuit industrie en kennisinstellingen, gebruikers en vertegenwoordigers van de overheid.

De opdracht voor NSCRA-II is afkomstig van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). NWO was samenwerkingspartner van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de matchmaking van bedrijfsleven en wetenschap op 19 november. Naast de 2e SBIR-tender cyber security gaat op 1 december voor lange termijn cyber security onderzoek een NWO call for proposals open. Meer informatie vindt u in de presentatie van programmacoördinator Jan Piet Barthel van NWO.

De 1e SBIR-tender levert 8 prototypes op. Daarvan zijn 6 gereed en de andere 2 volgen binnenkort.

Matchmaking Event en voorlichtingsbijeenkomst

Op 19 november 2013 vond een Matchmaking Event Cyber Security plaats in het Kyocera stadion in Den Haag. Voorafgaand aan het Matchmaking Event vond een voorlichtingsbijeenkomst plaats over de 2e tender (SBIR) Cyber Security. De presentatie van die ochtend is onderaan deze pagina terug te vinden. Voor meer informatie over het Matchmaking Event kunt u terecht op de website van IIPVV.

Bijeenkomsten januari 2014

In januari organiseerden wij 2 bijeenkomsten rondom deze SBIR. Lees het verslag van de bijeenkomsten in de bijlage onderaan deze pagina. Een van die bijeenkomsten was de pitch van het Defensie Cyber Commando i.o. en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Het verslag, de presentatie en ander publicaties over SBIR Cyber security II vindt u in de bibliotheek van RVO.nl.

Alle documenten voor de verschillende fasen van SBIR vindt u op mijn.rvo.nl.