Service menu right

New Food Challenge: Plantaardige eiwitten op het bord (SBIR oproep)

Gesloten

De SBIR-oproep 'New Food Challenge' richtte zich op (startende) ondernemers die nieuwe aantrekkelijke producten op basis van plantaardige eiwitten ontwikkelen, en die weten hoe ze deze producten een belangrijke plaats in het dagelijkse eetpatroon kunnen geven met een goede marktstrategie.

Winnaars New Food Challenge fase 2

In Fase 1 voerden 12 ondernemers een haalbaarheidsonderzoek uit naar de door hun geoffreerde toepassingen. Na goedkeuring van hun eindrapport, is deze 12 ondernemers gevraagd om een offerte uit te brengen voor fase 2 van deze SBIR. De volgende 6 ondernemers krijgen de opdracht een R&D-project volgens hun offerte uit te voeren:

Textured Potato ProteinCooperatie AVEBE U.A.
Ontwikkeling rundvlees analoog en famDe Vegetarische Slager
Plantaardig kippeneiwitFunGeneX
Biologische Zeewier Zoute Lupine SnacksResilience BV
Vleesvervanger op basis van microbieel eiwitBioscienZ
Textured Vegetable Proteine
op basis van peulvruchten en rijst
Herba Ingredients

Procedure beoordeling fase 2

De onafhankelijke beoordelingscommissie heeft de offertes zodanig gerangschikt dat een project hoger eindigt naarmate het beter scoort op de criteria zoals verwoord in de oproep.
Vervolgens adviseerde de commissie de minister over de rangschikking.
Deze SBIR is een competitie. Binnen de beschikbare middelen zoals gepubliceerd in de oproep worden de best beoordeelde voorstellen gehonoreerd met een opdracht.

Commissie

De commissie bestond uit de voorzitter mevr. G. Feunekes en de leden dhr. T. van Boekel dhr. P. Kleintunte en de heer Blonk. Dhr. H. Blonk heeft vanwege betrokkenheid bij 2 projecten in deze ronde de offertes niet beoordeeld. De heer Van Boekel heeft 2 projecten niet beoordeeld omdat zijn organisatie, hijzelf niet, betrokkenheid heeft bij 2 projecten en hij de schijn van belangenverstrengeling wilde voorkomen.

Downloads:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.