Service menu right

SBIR Duurzame isolatiejassen voor de zorg

Door de uitbraak van COVID-19 is in Nederland een grote vraag ontstaan naar persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) die het overbrengen van virussen verminderen. De COVID-19-crisis legt zo het kwetsbare aanbod van kwalitatief hoogwaardige PBM’s in Nederland bloot. De minister van Medische Zorg en Sport en de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat zoeken naar duurzame alternatieven voor isolatiejassen met leverzekerheid voor Nederland. Denkt u mee over een oplossing?

Medio december 2020 komt er een SBIR-oproep voor meer duurzame alternatieven voor mondmaskers met een leverzekerheid voor Nederland.

Looptijd opdracht

Looptijd van de opdracht: oktober 2020 – eerste kwartaal 2022. Als de financiering vanuit de SBIR stopt, is het belangrijk dat u als bedrijf ook de motivatie heeft om van uw innovatie een succes te maken en door te gaan.

Fase

De oproep betreft voor SBIR fase 1: haalbaarheidsonderzoek. Voor uitleg van de fasen en de procedure, zie pagina 'Hoe werkt SBIR?'.

Budget

Er is een totaal budget beschikbaar van € 1.000.000. Voor fase 1 is een budget van € 150.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het maximum bedrag per haalbaarheidsonderzoek (fase 1) is € 25.000 (inclusief btw). Voor fase 2 is € 850.000 (inclusief btw) beschikbaar, het maximumbedrag per projectvoorstel wordt nader bepaald.

Een offerte indienen

U kunt vanaf 5 oktober 2020 tot uiterlijk 14 december 2020, 13:00 uur een offerte voor fase 1 indienen. Op de pagina offertes indienen vindt u de handleiding voor ondernemers.
Alle documenten voor de verschillende fasen van de aanbestedingen vindt u op mijn.rvo.nl.

Oproep

Lees voor de complete toelichting op deze SBIR oproep de oproeptekst.

Informatiebijeenkomst

Op 25 november 2020 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via Webex een informatiebijeenkomst.

Globaal programma
TijdOnderdeel
09:45 - 10:00 uurAanvang en introductie
10:00 - 12:00 uurPresentaties en gelegenheid tot het stellen van vragen:
 - Beleid Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).
 - Toelichting op de oproep en de SBIR-procedure (RVO)
 - Zakendoen met octrooien (Octrooicentrum Nederland)
 - Contextspecifieke aandachtspunten


Meld u zich hiervoor graag zo snel mogelijk aan met het online aanmeldformulier.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze SBIR-competitie? Stuur deze dan bij voorkeur per e-mail naar sbir@rvo.nl.

Als aanvulling op deze huidige oproep vindt medio december 2020 een SBIR oproep plaats waarin duurzame alternatieven voor mondmaskers met een leverzekerheid voor Nederland centraal staan.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.