Realiseren van uw project SCE | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Realiseren van uw project SCE

06-04-2021

Is uw subsidieaanvraag toegekend en begint u met de realisatie van uw project. Of wilt u alvast weten wat de realisatiefase betekent voordat u een nieuwe aanvraag doet?

Lees dan verder.

Realiseren van het project

Gaat u de productie-installatie realiseren? Dan neemt u vooraf eerst contact op met uw regionale netbeheerder om de kosten en planning van uw netaansluiting na te gaan.
Voor de categorie├źn wind en waterkracht geldt dat u binnen 18 maanden na uw subsidiebeschikking aan ons afschriften stuurt van uw opdrachtverstrekkingen. Hierop staan de onderdelen voor de productie-installatie beschreven en ook de opdrachten voor de bouw van de productie-installatie.
Realiseer het project en neem de productie-installatie in gebruik binnen de wettelijk vastgestelde termijnen. De termijnen voor realisatie en ingebruikname staan in uw beschikking.

Wanneer u uw project eerder of later verwacht te realiseren, geeft u dat tijdig door aan ons. Dit kan per e-mail naar sce@rvo.nl.

Vraag uw EAN-code op

Na realisatie van uw project vraagt u bij uw netbeheerder de EAN-code (European Article Numbering) op van uw duurzame productie-installatie. Bij meerdere productie-installaties ontvangt u meerdere EAN-codes.
Heeft u de EAN-code(s) ontvangen en de productie-installatie gerealiseerd? Meld u dan aan bij de certificerende instantie CertiQ.

De netbeheerder moet u vervolgens vaststellen als producent van duurzame energie. Lees meer informatie op Certiq.nl.
CertiQ stuurt een verklaring naar ons, dat uw installatie in aanmerking komt voor voorschotbetaling. Op basis van deze verklaring regelen wij de voorschotbetalingen in.

CertiQ stuurt een verklaring aan RVO, waarin staat dat uw installatie in aanmerking komt voor bevoorschotting. Op basis van deze verklaring regelen wij de bevoorschotting in.

Wijzigingen en aanvullende informatie

Verandert er tijdens de realisatiefase bijvoorbeeld een contactpersoon of postadres, dan geeft u dit door aan RVO. Dit doet u door een e-mail te sturen naar sce@rvo.nl. Vermeld hierin het projectnummer en wat u wilt wijzigen. Wijzigingsverzoeken worden alleen in behandeling genomen wanneer deze afkomstig is van de aanvrager of de gevolmachtigde intermediair.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.