Schoolmelk | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Schoolmelk

Gesloten
03-12-2020

Met de regeling Schoolmelk kunt u als erkende leverancier of school subsidie ontvangen. U krijgt deze subsidie als u zuivel geeft aan leerlingen. De EU wil kinderen hiermee aanmoedigen om gezonder te eten en de verkoop van zuivel verhogen.

Deze regeling is gesloten. U kunt nu niet aanvragen.

Erkenning aanvragen voor deze regeling kan pas weer vanaf schooljaar 2021-2022. Bent u een erkende leverancier of school? Dan ontvangt u formulieren waamee u vanaf 1 december 2020 subsidie aan kunt vragen.

Budget

Het budget voor deze regeling is in het schooljaar 2020-2021 ongeveer € 2,4 miljoen.

De subsidie is € 0,14 per 200 milliliter halfvolle, gepasteuriseerde melk (inclusief de lactosevrije variant), halfvolle yoghurt of karnemelk per dag voor ieder kind.

Voorwaarden

Aan de subsidie voor schoolmelk zit een aantal voorwaarden. Op de pagina Voorwaarden subsidie Schoolmelk leest u aan welke voorwaarden u als school of leverancier moet voldoen.

Aanvragen

U kunt nu geen aanvraag meer indienen. Heeft u als leverancier of school een erkenning gekregen? Dan sturen wij u de formulieren toe waarmee u subsidie aanvraagt.

De aanvraag is voor een schoolmelkperiode van 4 maanden.

Toevoeging halfvolle yoghurt en karnemelk

Voor schooljaar 2019-2020 kon u alleen subsidie aanvragen voor schoolmelk. Halfvolle yoghurt en karnemelk komen hier voor schooljaar 2020-2021 bij.

Aanvragen binnen aanvraagtermijn

U vraagt de subsidie aan binnen 3 maanden na het einde van de periode waarin u de leerlingen schoolmelk geeft. Vraag de subsidie op tijd aan om te voorkomen dat u minder subsidie krijgt.

Periodes en indientermijnen schoolmelkregeling
SchoolmelkperiodeAanvraagtermijn subsidie
augustus 2020 tot en met november 2020december 2020 tot en met februari 2021
december 2020 tot en met maart 2021april 2020 tot en met juni 2021
april 2021 tot en met juni 2021augustus 2021 tot en met oktober 2021

Aanvragen na aanvraagtermijn

Vraagt u de subsidie aan na de aanvraagtermijn van 3 maanden? Dan krijgt u minder subsidie:

  • 5% minder als u de subsidie 1 tot 30 dagen na de aanvraagtermijn aanvraagt
  • 10% minder als u de subsidie 31 tot 60 dagen na de aanvraagtermijn aanvraagt

Vraagt u de subsidie later dan 60 dagen na de aanvraagtermijn aan? Dan krijg u per extra dag 1% minder subsidie. We berekenen dit percentage over de subsidie waar u de dag ervoor nog recht op heeft.

Voorbeeld

U vraagt 61 dagen na de aanvraagtermijn de subsidie aan. U had op de 60e dag na de aanvraagtermijn recht op 90% van het totale subsidiebedrag. Op de dag van uw aanvraag gaat van de 90% nog 1% af.

Erkenning aanvragen

Als schoolmelkleverancier of school heeft u eerst een erkenning nodig om deze subsidie aan te vragen. We hebben de leveranciers voor de schooljaren 2019-2021 al erkend. Bent u een erkend schoolmelkleverancier? Dan neemt u zelf contact op met de scholen waaraan u levert.

Beoordeling schooljaar 2019-2020

Benieuwd hoe de scholen, kinderen en ouders het Schoolmelkprogramma in het schooljaar 2019-2020 hebben ervaren? Wij gebruiken online vragenlijsten om een beeld te krijgen van hun ervaringen. De resultaten van dit onderzoek leest u in het beoordelingsrapport.

Wetten en regels

De Regeling schoolmelk bestaat al sinds 1977. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft met de schoolmelkregeling invulling aan EU-regelingen. Bekijk de voorwaarden in de wetten en regels van de Regeling schoolfruit, -groente en - melk 2019.

Verordeningen zijn regels voor de hele Europese Unie. U vindt de verordeningen over de subsidie voor het geven van groenten, fruit en melk aan leerlingen in onderwijsinstellingen op de website van EUR-lex:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.