Service menu right

Schoolmelk

Gesloten

Met de regeling Schoolmelk kunnen leveranciers en onderwijsinstellingen subsidie krijgen voor het geven van schoolmelk aan leerlingen. Zo gaan kinderen meer melk drinken. Om voor subsidie in aanmerking te komen hebben leveranciers en onderwijsinstellingen een erkenning nodig.

Met deze regeling wil de Europese Unie gezonde voedingsgewoontes bij kinderen aanmoedigen en de verkoop van melk en zuivelproducten verhogen.

Budget

Voor het schooljaar 2019-2020 is ongeveer € 2,4 miljoen beschikbaar voor de regeling Schoolmelk. Het budget voor het schooljaar 2020-2021 is nog niet bekend.

De subsidie is € 0,14 per 200 milliliter halfvolle, gepasteuriseerde melk (inclusief de lactosevrije variant) per kind per dag.

Erkenning aanvragen

Om subsidie te kunnen krijgen hebben schoolmelkleveranciers en onderwijsinstellingen die zelf de melk inkopen een erkenning nodig. Voor de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021 kon u tot en met 6 september 2019 een erkenning bij ons aanvragen. De regeling is gesloten. U kunt nu geen erkenning meer aanvragen. Op mijn.rvo.nl leest u wat er gebeurt na uw aanvraag en wanneer u subsidie kunt aanvragen.

Erkenning ontvangen?

Erkende leveranciers benaderen zelf de scholen waaraan zij leveren. Als een school zich heeft aangemeld bij een leverancier kunnen de ouders hun kinderen opgeven voor deelname. Bij sommige leveranciers kunnen ouders van kinderen op deelnemende scholen direct een abonnement afsluiten bij de leverancier.

Subsidie aanvragen

Heeft u als leverancier of onderwijsinstelling een erkenning gekregen? Dan sturen wij u de formulieren toe waarmee u subsidie aanvraagt. Dit kan vanaf 1 december 2019.

Hoe u subsidie aanvraagt leest u op de pagina Schoolmelk op mijn.rvo.nl.

Evaluatie schooljaar 2018-2019

Benieuwd hoe de scholen, kinderen en ouders het Schoolmelkprogramma in het schooljaar 2018-2019 hebben ervaren? Lees dan het evaluatierapport.

Wet- en regelgeving

De Regeling schoolmelk bestaat al sinds 1977. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft met de schoolmelkregeling invulling aan EU-regelingen. Bekijk de voorwaarden in de wet- en regelgeving van de Regeling schoolfruit, -groente en - melk 2019.

U vindt de verordeningen over de subsidie voor het geven van groenten, fruit en melk aan leerlingen in onderwijsinstellingen op de website van EUR-lex: