Service menu right

MSK-toets voor SDE-subsidie

Gesloten

Heeft u een project gerealiseerd met ondersteuning van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)? En ontvangt of ontving u voor dat project ook andere vormen van overheidssteun of gaat dat in de toekomst gebeuren? Dan voeren wij de MSK-toets uit.

In het Europese Milieusteunkader (MSK) is bepaald hoeveel financiële steun er is toegestaan voor projecten op het gebied van milieubescherming. RVO bepaalt met behulp van de zogenaamde MSK-cumulatietoets (MSK-toets) de steun aan uw project. Dit voorkomt dat u meer steun ontvangt dan het MSK toestaat. De MSK-toets geldt niet voor particulieren.

Wanneer en hoe?

Wij voeren de MSK-toets een jaar na de realisatie van uw project uit. U hoeft hier zelf geen initiatief voor te nemen. Wij benaderen u om informatie aan te leveren. Wij benaderen u met de vraag om gegevens aan te leveren over de totale investeringskosten en over de (te) ontvangen subsidies en overige steun.

Rekenmodellen

We toetsen met het MSK-rekenmodel. Dit is een rekenmodel in Excel waarbij u door het invullen van een aantal cellen automatisch een berekening maakt. De uitkomst van de toetsing ziet u op een volgend werkblad. De volgende MSK-rekenmodellen zijn beschikbaar:

Meer weten?

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *