Service menu right

Seed Business Angel regeling

Wilt u met een andere investeerder een technische of creatieve start-up financieren? Vraag dan een lening aan voor het opzetten van een Seed Business Angelfonds. U kunt maximaal € 1 miljoen ontvangen om te investeren in een portefeuille van start-ups volgens uw eigen fondsplan.

Met de Seed Business Angel regeling richt de overheid zich op het verbeteren van de financiering van technostarters en creatieve starters (start-ups) tijdens de vroege levensfase.

Voor start-ups is het nog altijd moeilijk om tijdens de vroege levensfase aan financiering te komen. Via deze regeling kunnen business angels ‘slim geld’ leveren aan start-ups door actief betrokken te zijn met hun kennis, netwerk en ervaring. Deze opzet vergroot hun kans op succes.

Voor investeerders

Bent u met 2 investeerders en wilt u technostarters of creatieve starters ondersteunen? Vraag dan een renteloze geldlening aan voor het opzetten van een Seed Business Angel fonds. De Staat kan u een renteloze geldlening verschaffen van maximaal € 1 miljoen.

Nieuwsgierig? Klik op de afbeelding voor een animatiefilmpje met een heldere uitleg over het Seed Business Angel fonds.

Seed Business Angels still

 

 

 

 

 

 

 

Een voorwaarde is dat u samen met uw investeringspartner minimaal eenzelfde bedrag beschikbaar stelt voor investeringen. U moet beiden een even groot belang in het fonds hebben om de onafhankelijkheid van de investeringsbeslissingen te waarborgen.  

Met het totale investeringsbedrag kunt u vervolgens investeren in een portefeuille van start-ups, volgens een door uzelf opgesteld fondsplan.

Voor start-ups

Bent u start-up en heeft u interesse in ondersteuning? Lees hoe u als start-up gebruik maakt van een Seed Business Angel fonds.

Budget

Het budget voor 2020 is € 10 miljoen. Een lening is maximaal even groot als het private inlegbedrag van het fonds, tot een maximum van € 1 miljoen.

Voorwaarden

Business angels kunnen zich kwalificeren voor deze regeling als zij investeren in start-ups. Lees de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Seed Business Angel regeling.

Aanvragen

U vraagt de Seed Business Angel regeling aan op mijn.rvo.nl. Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning niveau 2+ nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan.

Uw aanvraag direct regelen

De afhandeling van de aanvragen gebeurt op volgorde van binnenkomst ('first come, first serve').

Bij uw subsidieaanvraag moet u een schriftelijke verklaring over de gedragslijn van het Seed Business Angel fonds bijsluiten. Hierin vermeldt u welke maatregelen u treft om het ontstaan van belangenverstrengeling te voorkomen.

Terugbetalingsregeling

Voor een lening via deze regeling geldt een gunstige terugbetalingsregeling voor de business angels.

Overzicht Seed Business Angel fondsen

Wet- en regelgeving

Meer weten?

Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden, neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *