Maatwerkadviesrapport SEEH eigenaar én bewoner | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Maatwerkadviesrapport SEEH eigenaar én bewoner

Gesloten
01-01-2021

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner sloot op 31 december 2020 om 23:59 uur. U kunt geen aanvraag meer indienen voor de SEEH. Per 4 januari 2021 is er voor isolatiemaatregelen wel subsidie beschikbaar via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Als u wil onderzoeken welke energiebesparende isolatiemaatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning, dan kunt u een maatwerkadviesrapport laten opstellen door een gecertificeerde energieprestatie-adviseur (EPA). De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) bood hier subsidie voor. Voorwaarde was dat u eigenaar én bewoner van uw woning bent.

Inzicht in energiebesparende isolatiemaatregelen

Een maatwerkadviesrapport laat u zien welke bouwkundige en installatietechnische maatregelen u kunt nemen om de energieprestatie van uw woning te verbeteren. Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort, minder milieubelasting en een gezonder binnenklimaat. Op deze pagina leest u meer informatie hierover.

Het maatwerkadviesrapport geeft u onder andere inzicht in:

  • de huidige energieprestatie van uw woning;
  • de mogelijke energiebesparende maatregelen;
  • de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen.

Het maatwerkadviesrapport kan breder zijn dan de energiebesparende isolatiemaatregelen die onder de SEEH vielen. U kunt ook advies krijgen over het plaatsen van zonnepanelen of over het gebruik van zonneboilers en warmtepompen.

Het subsidiebedrag voor een maatwerkadviesrapport bedroeg € 150.

Voorwaarden maatwerkadviesrapport

  • U ontving alleen subsidie voor een maatwerkadviesrapport als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen liet uitvoeren.
  • Alleen een bedrijf dat gecertificeerd is volgens de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500, deel 02 mocht een maatwerkadviesrapport opstellen. Dit bedrijf (de certificaathouder) liet de opname van de woning doen door een gecertificeerde energieprestatieadviseur (EPA).
  • De adviseur had het maatwerkadviesrapport opgesteld na de openstelling van de SEEH op 15 augustus 2019.
  • U had niet eerder subsidie aangevraagd voor een maatwerkadviesrapport en u had hiervoor niet eerder subsidie ontvangen van een ander bestuursorgaan.
  • U voegde bij uw aanvraag de factuur en het betaalbewijs van het maatwerkadviesrapport.
  • U voegde ook de gegevens toe van het gecertificeerde bedrijf en de EPA (KVK-nummer, EPA certificeringnummer, NAW-gegevens).

Voorwaarden van de SEEH voor eigenaar én bewoner.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.