Service menu right

Aanvullende energiebesparende maatregelen SEEH eigenaar én bewoner

Bent u eigenaar én bewoner van uw woning? Dan kunt u gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). U kunt subsidie krijgen als u 2 of meer energiebesparende (isolatie)maatregelen heeft laten uitvoeren. Daarnaast kunt u subsidie aanvragen voor één of meer aanvullende maatregelen. Hieronder leest u welke maatregelen dat zijn.

Isolerende deuren

U vervangt de voor- en achterdeur in de bestaande thermische schil door een isolerende deur. De maximale U-waarde van de deur is 1,5. Het subsidiebedrag hiervoor bedraagt € 120 per m2.

Energiezuinig ventilatiesysteem

U legt voor het eerst een energiezuinig ventilatiesysteem aan. Voor de subsidie komen 2 ventilatiesystemen in aanmerking:

Energiezuinige systemenWtw-rendementSubsidiebedrag
CO2-gestuurd ventilatiesysteemn.v.t.30% van de kosten met een maximum van € 1.200
Balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw)90%30% van de kosten met een maximum van € 1.200

Waterzijdig inregelen verwarmingssysteem

Als uw verwarmingssysteem niet optimaal is afgesteld op uw woonsituatie, behaalt u minder rendement. Door het systeem waterzijdig in te regelen zorgt de monteur ervoor dat het warme water op een goede manier over uw verwarmingssysteem wordt verdeeld. Het subsidiebedrag hiervoor bedraagt € 90.

Energiedisplay of slimme thermostaat

Meer inzicht in uw energieverbruik zorgt dat u zuinige keuzes kunt maken. Om dit inzicht te krijgen kunt u kiezen voor: 

  • een energiedisplay die verbonden is met een slimme meter. Hiermee krijgt u inzicht in het gehele actuele energieverbruik in uw woning;
  • een thermostaat die het energieverbruik binnen uw woning afstemt op uw leefgedrag en die via een energiemanagementsysteem inzicht geeft in het gehele actuele energieverbruik in uw woning;
  • een thermostaat waarmee u de temperatuur van de afzonderlijke ruimtes in uw woning kunt regelen.

Het subsidiebedrag voor deze maatregel bedraagt € 120. Lees meer over de voorwaarden en producten die in aanmerking komen.

Schat van te voren uw subsidie in met deze speciale rekentool.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.