Aanvullende energiebesparende maatregelen SEEH eigenaar én bewoner | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Aanvullende energiebesparende maatregelen SEEH eigenaar én bewoner

Gesloten
01-01-2021

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner sloot op 31 december 2020 om 23:59 uur. U kunt geen aanvraag meer indienen voor de SEEH. Vanaf 4 januari 2021 is er voor isolatiemaatregelen wel subsidie beschikbaar via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

U kon via SEEH subsidie krijgen als u 2 of meer energiebesparende (isolatie)maatregelen had laten uitvoeren. Daarnaast kon u subsidie aanvragen voor één of meer aanvullende maatregelen. Hieronder leest u welke maatregelen hieronder vielen.

 

Isolerende deuren

U verving de voor- en achterdeur in de bestaande thermische schil door een isolerende deur. De maximale U-waarde van de deur is 1,5. Het subsidiebedrag hiervoor bedroeg € 80 per m2.

Energiezuinig ventilatiesysteem

U legde voor het eerst een energiezuinig ventilatiesysteem aan. Voor de subsidie kwamen 2 ventilatiesystemen in aanmerking:

Energiezuinige systemenWtw-rendementSubsidiebedrag
CO2-gestuurd ventilatiesysteemn.v.t.20% van de kosten met een maximum van € 800
Balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw)90%20% van de kosten met een maximum van € 800

Waterzijdig inregelen verwarmingssysteem

Als uw verwarmingssysteem niet optimaal is afgesteld op uw woonsituatie, behaalt u minder rendement. Door het systeem waterzijdig in te regelen zorgt de monteur ervoor dat het warme water op een goede manier over uw verwarmingssysteem wordt verdeeld. Het subsidiebedrag hiervoor bedroeg € 60.

Energiedisplay of slimme thermostaat

Meer inzicht in uw energieverbruik zorgt dat u zuinige keuzes kunt maken. Om dit inzicht te krijgen kunt u kiezen voor: 

  • een energiedisplay die verbonden is met een slimme meter. Hiermee krijgt u inzicht in het gehele actuele energieverbruik in uw woning;
  • een thermostaat die het energieverbruik binnen uw woning afstemt op uw leefgedrag en die via een energiemanagementsysteem inzicht geeft in het gehele actuele energieverbruik in uw woning;
  • een thermostaat waarmee u de temperatuur van de afzonderlijke ruimtes in uw woning kunt regelen.

Het subsidiebedrag voor deze maatregel bedroeg € 100. Lees meer over de voorwaarden en producten die in aanmerking kwamen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.