Energieadvies met meerjarenonderhoudsplan SEEH VvE | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Energieadvies met meerjarenonderhoudsplan SEEH VvE

01-04-2021

Heeft u een energieadvies laten opstellen voor uw Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan weet u welke energiebesparende maatregelen voor uw gebouw(en) het meest effectief en renderend zijn. Als u dat wilt, kunt u deze maatregelen laten opnemen in een meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) biedt daar subsidie voor.

Overzicht van werkzaamheden en kosten

Met een duurzaam of groen meerjarenonderhoudsplan (MJOP) zorgt u dat de gebouwen van uw VvE energiezuiniger worden. Het MJOP geeft een overzicht van de onderhouds-, herstel- en vernieuwingswerkzaamheden die uitgevoerd worden tijdens de looptijd van het plan. Ook bevat het een kostenberekening van de geplande werkzaamheden en een gelijkmatige toerekening van die kosten aan de uitvoeringsjaren.

Wilt u voor subsidie in aanmerking komen? Dan moet het plan aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo moeten in het plan minimaal 2 energiebesparende maatregelen zijn opgenomen. Deze moeten binnen 10 jaar worden uitgevoerd.  Daarnaast moet het MJOP in combinatie met een energieadvies zijn opgemaakt. Heeft u hierbij hulp nodig? U kunt bij deze subsidieaanvraag procesbegeleiding meenemen.

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is 75% van de factuur (inclusief btw), maar niet meer dan het maximale subsidiebedrag.

Subsidiebedrag voor MJOP inclusief energieadvies

Aantal koopwoningen binnen vereniging

Maximaal subsidiebedrag

1 tot 4 woningen

€ 1.500

5 tot 8 woningen
€ 2.600
meer dan 8 woningen€ 2.600 + € 160 per extra woning met een maximum van € 6.120

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.