Aanvullende energiebesparende maatregelen SEEH VvE | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Aanvullende energiebesparende maatregelen SEEH VvE

01-04-2021

Wilt u met uw Vereniging van Eigenaren (VvE) energie besparen in uw gebouw(en)? Maak dan gebruik van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). U kunt subsidie krijgen als u 2 of meer energiebesparende maatregelen neemt. Daarnaast kunt u subsidie aanvragen voor één of meer aanvullende maatregelen.

Hieronder leest u welke maatregelen in aanmerking komen. Lees voordat u de subsidie aanvraagt de voorwaarden voor deze regeling.

Isolerende deuren

U vervangt de voor- en achterdeur in de gevel door een isolerende deur. De maximale U-waarde van de deur is 1,5. Het subsidiebedrag hiervoor bedraagt € 80 per m2.

Energiezuinig ventilatiesysteem

U legt voor het eerst een ventilatiesysteem aan. Voor de subsidie komen 2 ventilatiesystemen in aanmerking:

Aanvullende maatregelWtw-rendementSubsidiebedrag
CO-gestuurd ventilatiesysteemn.v.t.20% van de kosten met een maximum van € 800
Balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw)≥ 90%20% van de kosten met een maximum van € 800

Waterzijdig inregelen verwarmingssysteem

Als uw verwarmingssysteem niet optimaal is ingeregeld, zorgt dit voor minder rendement. Door het systeem waterzijdig in te regelen zorgt de monteur ervoor dat het warme water op een goede manier over uw verwarmingssysteem wordt verdeeld. Het subsidiebedrag hiervoor bedraagt € 60 per woning.

Energiedisplay of slimme thermostaat

Meer inzicht in uw energieverbruik zorgt dat u zuinige keuzes kunt maken. Om dit inzicht te krijgen kiest u bijvoorbeeld voor: 

  • een energiedisplay die verbonden is met een slimme meter. Die geeft inzicht in het gehele actuele energieverbruik in uw woning;
  • een thermostaat die het energieverbruik binnen uw woning afstemt op uw leefgedrag en die via een energiemanagementsysteem inzicht geeft in het gehele actuele energieverbruik in uw woning;
  • een thermostaat waarmee u de temperatuur van de afzonderlijke ruimtes in uw woning regelt.
Het subsidiebedrag voor deze maatregel bedraagt € 100 per woning.


Lees meer over de voorwaarden en producten die in aanmerking komen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.