SIB Individuele beursdeelname | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

SIB Individuele beursdeelname

19-01-2021

Wilt u uw kansen op een buitenlandse markt vergroten? Zoekt u nieuwe netwerken en buitenlandse klanten voor uw product of dienst? Wilt u exporteren of uw verkoopcijfers verhogen? Dan is het interessant om deel te nemen aan een buitenlandse vakbeurs. Wij kunnen u hierbij helpen met een bijdrage voor de kosten voor uw beursdeelname via de regeling Starters International Business (SIB).

Voor wie?

U kunt de vergoeding aanvragen:

 • als u een Nederlandse mkb-ondernemer bent. Met de mkb-toets checkt u of uw organisatie telt als een mkb-onderneming;
 • vanuit het Caribische deel van het Koninkrijk (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius of Sint-Maarten).

Waarvoor?

U kunt een vergoeding krijgen wanneer u zelfstandig deelneemt aan een buitenlandse vakbeurs. Wilt u in een groep deelnemen? Dan is een missievoucher misschien interessant voor u.

Deze bijdrage kunt u gebruiken voor de huur- en opbouwkosten van een stand op een vakbeurs in het buitenland. De beurs is gericht op internationale standhouders en bezoekers.

Voorwaarden

 • U bent een mkb-ondernemer.
 • U kunt één keer per kalenderjaar en maximaal 2 keer per beurs een vergoeding krijgen.
 • U kunt 50% van de gemaakte kosten krijgen, tot maximaal € 2.500 (exclusief btw).
 • De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening.

Aanvragen

U vraagt de vergoeding aan op mijn.rvo.nl. Bij uw aanvraag geeft u aan voor welke beurs u de vergoeding vraagt. Daarbij voegt u een gespecificeerde offerte van de standhuur en standopbouw. U moet de vergoeding aanvragen voordat de beurs plaatsvindt. Achteraf kunt u dat niet meer doen.

 • Vraagt u de vergoeding aan vanuit Nederland? Kies dan in de regelingenlijst voor VIO 2021: Financiële bijdrage individuele beursdeelname. Let op: voor de aanvraag heeft u eHerkenning niveau 1 nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd.
 • Vraagt u de vergoeding aan vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk? Dan gebruikt u het webformulier 'Individuele beursdeelname - Caribisch deel van het Koninkrijk'. Hiervoor heeft u geen eHerkenning nodig.

Uw aanvraag direct regelen

Na uw aanvraag

Wij behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Als datum van ontvangst geldt de datum waarop u de aanvraag compleet heeft ingestuurd. U ontvangt binnen 13 weken een beslissing.

Wijzigingen doorgeven

Wilt u iets wijzigen aan uw aanvraag? Dan geeft u dit aan ons door:

 • Heeft u de vergoeding vanuit Nederland aangevraagd, dan gaat u naar mijn.rvo.nl. U klikt op de knop Beheren en logt in met eHerkenning 1. Vervolgens gaat u naar uw zaak en kiest u de gewenste wijzigingsoptie.
 • Heeft u de vergoeding aangevraagd vanuit het Caribisch gebied, dan kunt u wijzigingen per mail doorgeven aan sib@rvo.nl.
 • U kunt alleen administratieve wijzigingen doorgeven. U kunt de aanvraag niet inhoudelijk aanpassen. Wel kunt u vragen om de aanvraag in te trekken.

Uw wijziging direct doorgeven

Vaststelling aanvragen

Is de beurs afgelopen? Vraag dan een vaststelling aan. Dit is nodig om de vergoeding betaald te krijgen. Voeg bij uw aanvraag de factuur voor de standhuur en standopbouw. Vraag de vaststelling aan binnen 22 weken nadat u aan de beurs heeft deelgenomen. Dit doet u op mijn.rvo.nl.

 • Vraagt u de vaststelling aan vanuit Nederland, dan klikt u op de knop Beheren en logt in met eHerkenning 1. Daarna kiest u voor de taak Verzilvering.
 • Vraagt u de vaststelling aan vanuit het Caribisch gebied? Gebruik dan het webformulier 'Vaststelling individuele beursdeelname - Caribisch deel van het Koninkrijk'. Hiervoor heeft u geen eHerkenning nodig.

Uw vaststelling direct aanvragen

Wij controleren de vaststellingsaanvragen steekproefsgewijs. Valt een aanvraag in de steekproef, dan vragen wij u om extra informatie aan te leveren. U ontvangt binnen 13 weken een beslissing op uw vaststellingsaanvraag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.