Service menu right

SIB Missievoucher

Wilt u uw kansen op een (nieuwe) buitenlandse markt vergroten? Zoekt u nieuwe netwerken en contacten met mogelijke buitenlandse klanten voor uw product of dienst? Wilt u naar het buitenland exporteren of uw verkoopcijfers verhogen? Dan is de voucher collectieve activiteiten (missievoucher) van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u: een voucher voor deelname in het buitenland aan een handelsmissie of beursinzending.

Voor wie?

U kunt de missievoucher aanvragen als u:

  • Nederlandse mkb-ondernemer bent. Met de mkb-toets checkt u of uw organisatie telt als een mkb-onderneming.
  • vanuit het Caribische deel van het Koninkrijk (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten).

Handelsmissie of beursinzending

Met een missievoucher doet u mee aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending.

Wat is een handelsmissie?

Als u meegaat op een handelsmissie, gaat u een aantal dagen met meerdere Nederlandse bedrijven naar een buitenlandse markt. Een Nederlandse private partij organiseert deze handelsmissie. Op het programma staan individuele en gezamenlijke onderdelen. Het doel van de missie is mogelijke afnemers van uw product of dienst vinden en export bevorderen.

Wat is een collectieve beursinzending?

Tijdens een collectieve beursinzending staat u samen met andere Nederlandse bedrijven op een buitenlandse vakbeurs. U staat samen op een Paviljoen, hierin heeft u uw eigen ruimte. Het doel van de beursinzending is mogelijke afnemers van uw product of dienst vinden en export bevorderen.

Aanvragen

Vraag uw missievoucher aan via mijn.rvo.nl. Hiervoor heeft u eherkenningsmiddel niveau 1 nodig.

RVO.nl behandelt de aanvragen in volgorde van binnenkomst. Als datum van ontvangst geldt de datum waarop u de aanvraag compleet instuurt. U krijgt binnen 13 weken een beslissing van RVO.nl.

Let op: Aanvragen moeten bij RVO.nl binnen zijn vóór de startdatum van de handelsmissie of beursinzending.

Geldigheid

De missievoucher is 12 maanden geldig.

Betalen met de voucher

De missievoucher is een online voucher waarmee u de organisator betaalt. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening. Na de collectieve beursinzending of handelsmissie zet u de voucher via mijn.rvo.nl op naam van de organisator. Die wisselt uw missievoucher digitaal in. De voucher is goed voor 50% van de deelnameprijs, tot maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor een handelsmissie en maximaal € 2.500 (exclusief btw) voor een collectieve beursinzending.