Service menu right

SIB: Missievouchers - Vouchers Collectieve Activiteiten

Wilt u uw kansen op een (nieuwe) buitenlandse markt vergroten? Heeft u behoefte aan nieuwe netwerken en contacten met potentiële buitenlandse klanten voor afname van uw product of dienst? Is uw intentie het opstarten of vergroten van uw eigen exportomzet? Dan is de missievoucher iets voor u.

Voor wie?

U kunt een voucher collectieve activiteiten aanvragen als u:

  • als u Nederlandse mkb-ondernemer bent. Met de mkb-toets gaat u na of uw organisatie geldt als een mkb-onderneming.
  • vanuit het Caribische deel van het Koninkrijk (Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) of Aruba, Curaçao en Sint Maarten).

Handelsmissie of beursinzending

Met een missievoucher (in de nieuwe regeling is de officiële benaming Voucher Collectieve Activiteit) neemt u deel aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending.

Wat is een handelsmissie?

Een handelsmissie is een georganiseerde, meerdaagse reis met meerdere Nederlandse bedrijven naar een buitenlandse markt met individuele en gezamenlijke programmaonderdelen. De missie is gericht op het vinden van potentiële afnemers en het bevorderen van de Nederlandse export.

Wat is een collectieve beursinzending?

Een collectieve beursinzending bestaat uit een Paviljoen met individuele stands van Nederlandse bedrijven die deelnemen aan een buitenlandse vakbeurs. Factfinding- en oriëntatiemissies komen niet voor ondersteuning in aanmerking.

Aanvragen

Vraag uw missievoucher aan via mijn.rvo.nl. Kies daarvoor 'Aanvragen' onder het blokje Direct regelen. Om uw aanvraag in te dienen heeft u eherkenningsmiddel niveau 1 nodig.

RVO.nl behandelt de aanvragen in volgorde van binnenkomst. Als datum van ontvangst geldt de datum waarop u de aanvraag compleet heeft ingediend. Na ontvangst beoordeelt RVO.nl uw aanvraag. U ontvangt binnen 13 weken een beslissing.

Let op: uw aanvraag dient bij RVO.nl binnen te zijn voordat de collectieve activiteit plaatsvindt.

Voor collectieve activiteiten die plaatsvinden in Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk geldt dat er geen missievouchers kunnen worden aangevraagd.

Geldigheid

De missievoucher is 12 maanden geldig.

Voucherwaarde

U krijgt met een voucher een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs die de organisator u in rekening brengt tot maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor deelname aan een collectieve beursinzending of handelsmissie. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening.

Na afloop van de activiteit

Na afloop van de collectieve activiteit draagt u de voucher digitaal over aan de organisator, als bewijs van de geleverde dienst. De organisator verzilvert de missievoucher binnen 3 maanden na afloop van de activiteit bij RVO.nl.