Service menu right

Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)

Gaat u hernieuwbare energie produceren of CO2-reducerende technieken toepassen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++). Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-) profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving. De Rijksoverheid is uitgesloten van deelname.

De SDE++ is een verbreding van de voormalige Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze nieuwe regeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft.

Ontving u eerder subsidie vanuit de SDE+ en/of SDE en wilt u weten wat u na een beschikking moet doen, lees daarover meer via de realisatiefase en beheerfase.

Kies uw fase

Vanaf 24 november kunt u de SDE++ aanvragen. De SDE++ is de opvolger van de SDE en de SDE+. Aangevuld met CO2 reducerende categorie├źn en nieuwe voorwaarden.

Uw subsidieaanvraag is toegekend en u begint met de realisatie van uw project. Of wilt u alvast weten wat de realisatiefase betekent voordat u een nieuwe aanvraag doet?

U beheert uw project en ontvangt hiervoor subsidie. Of wilt u alvast weten wat de beheerfase betekent voordat u een nieuwe aanvraag doet?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.