Service menu right

Aanvragen SAH - verhuurders

Wilt u de subsidie Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) aanvragen? Dan geldt de volgende aanvraagprocedure.

U vraagt de subsidie SAH aan op mijn.rvo.nl. Dit kan van 1 mei 2020 tot en met 31 december 2023. Huurwoningen die via dezelfde overeenkomst met de warmteleverancier worden aangesloten op een warmtenet, combineert u in één subsidieaanvraag. Bekijk voordat u uw aanvraag opstuurt ook de andere voorwaarden.

Stap 1: Lees de handleiding

Lees onderstaande handleidingen voordat u inlogt op mijn.rvo.nl. Zo heeft u in één overzicht alle informatie op een rijtje over de gevraagde bijlagen. Ook vindt u hier een uitgebreide instructie van het digitale formulier voor het aanvragen van de subsidie.

Er zijn 2 handleidingen:

  • De handleiding voor wanneer u subsidie wilt aanvragen voor aanpassingen in de woning (inpandige woningkosten). Deze huurwoningen zijn al aangesloten op een warmtenet.
  • De handleiding voor wanneer u subsidie wilt aanvragen voor aansluitkosten op een warmtenet én voor inpandige woningkosten.

Stap 2: Invullen gegevens huurwoningen

Maak gebruik van ons CSV-bestand voor het invoeren van de woningen waarvoor u subsidie wilt aanvragen. U kunt dit bestand met Excel invullen. De gegevens vanuit het bestand kunt u later importeren in uw aanvraagformulier. Huurwoningen die via dezelfde overeenkomst met de warmteleverancier worden aangesloten op een warmtenet, combineert u in één subsidieaanvraag.

Stap 3: eHerkenning of DigiD aanvragen

Woningcorporatie, particuliere verhuurder of institutionele belegger

Als woningcorporatie, particuliere verhuurder of institutionele belegger logt u in met uw KVK-nummer via eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning niveau 1 nodig. Heeft u dat nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan. Houd rekening met een levertijd van minimaal een paar dagen.

Bent u particulier en heeft u geen eHerkenning, maar wel een DigiD? Log dan in met uw DigiD-inloggegevens. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst uw DigiD aan.

Intermediair

Bent u gemachtigd door een woningeigenaar met het webformulier Machtiging intermediair subsidies? Log dan in met uw KVK-nummer via eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning niveau 1 nodig. Heeft u dat nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan. Houd rekening met een levertijd van minimaal een paar dagen.

Stap 4: Aanvraagformulier subsidie invullen

Log in en vul het aanvraagformulier in op mijn.rvo.nl. Daar leest u ook welke bijlagen u mee moet sturen.

Tussentijds opslaan van uw aanvraag is mogelijk. In het eLoket vindt u onder het tabblad Mijn overzicht uw opgeslagen aanvraag terug.

Uw aanvraag direct regelen

In stap 5 tot en met 8 leest u wat er gebeurt nadat u uw subsidieaanvraag indient.

Stap 5: Goed- of afkeuring

Direct na uw subsidieaanvraag krijgt u een bevestiging via e-mail. U vindt de bevestiging ook in uw eLoket op mijn.rvo.nl onder Berichten. RVO streeft ernaar binnen 13 weken een beslissing te sturen. Daarom is het belangrijk dat uw aanvraag zo duidelijk mogelijk is en er geen informatie ontbreekt.

Stap 6: Voorschot

Na goedkeuring van uw aanvraag keert RVO binnen 2 werkweken een voorschot uit van 50% van de subsidie.

Heeft u een subsidie voor minder dan € 25.000 aangevraagd en zijn de werkzaamheden al klaar? Meld dan op mijn.rvo.nl dat de werkzaamheden afgerond zijn. Stuur daarbij de bewijsstukken mee die genoemd staan op mijn.rvo.nl. Na goedkeuring krijgt u 100% van de subsidie betaald. Stap 7 en 8 gelden dan niet meer voor u.

Uw voorschot direct regelen

Stap 7: Veranderingen doorgeven

Tussen het moment van de subsidieaanvraag en de afronding van de werkzaamheden kan de situatie veranderen. U verkoopt bijvoorbeeld (een aantal van) uw huurwoning(en), uw contactpersoon gaat uit dienst, uw organisatie fuseert, u krijgt een nieuw bankrekeningnummer of de werkzaamheden gaan niet door. U geeft deze veranderingen zo snel mogelijk door via mijn.rvo.nl.

Direct regelen

Stap 8: Werkzaamheden beëindigen

Na uw subsidieaanvraag moeten de aanpassingen binnen 5 jaar klaar zijn. In bijzondere situaties kunt u één jaar uitstel krijgen via een schriftelijk en gemotiveerd verzoek aan RVO. U maakt een melding als alle aanpassingen klaar zijn. Dat doet u op mijn.rvo.nl. Daar leest u ook welke bijlagen u mee moet sturen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *