Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) aanvragen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET)

26-05-2021

Bent u aanbieder van zorg en/of ondersteuning zoals bedoeld onder de Zvw, Wlz en Wmo en wilt u met een inkoper samenwerken aan het opschalen én borgen van bestaande e-health oplossingen? Dan is de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) mogelijk iets voor uw samenwerkingsverband.

Doel

Het doel van SET is zorgen dat ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen. 

Sinds 2020 biedt de SET ook subsidiemogelijkheden voor het ontwikkelen van een gedragen visie op e-health: SET Visievorming e-health (voorheen bekend als PréSET). In het visiedocument beschrijft de zorgaanbieder hoe e-health bijdraagt aan de missie en doelstellingen van zijn organisatie.

Budget

Voor 2021 is momenteel € 15 miljoen subsidie beschikbaar.

Voorwaarden

Wilt u voor subsidie in aanmerking komen?

Quickscan

Overweegt u een aanvraag voor de SET in te dienen? Dan raden wij u aan om eerst met de Quickscan uw plan kort toe te lichten. Let op: dit is niet de aanvraag zelf, maar een toetsing vooraf. Aanvragen kan via mijn.rvo.nl.

Wij bekijken samen met u of uw plan aansluit bij de doelstellingen van de regeling. Als het nodig is, denken onze adviseurs met u mee en geven persoonlijk advies op maat.

Aanvragen

U vraagt SET en SET Visievorming e-health aan via de knop 'Uw aanvraag direct regelen'. Dit kan tot en met 31 december 2021.

U logt in met eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u minimaal niveau 3 met machtiging RVO-diensten op niveau eH3 nodig.

Bij uw aanvraag voor SET-innovatieclusters kunt u kiezen uit 2 opties:

  1. Aanvraag voor een klein innovatiecluster (subsidiebedrag tot € 125.000)
  2. Aanvraag voor een groot innovatiecluster (subsidiebedrag vanaf € 125.000)

Uw aanvraag direct regelen

Meer informatie over de subsidie en hoe u deze aanvraagt vindt u op de pagina van onze partner ZonMw. Bekijk hun filmpje of voorbeeldaanvraag.

Bijlagen bij uw aanvraag

Met uw aanvraag stuurt u een aantal bijlagen mee. Op het digitale platform vindt u hiervoor de benodigde formats.

Na uw aanvraag

Lees wat u na uw aanvraag kunt verwachten en wat u moet doen.

Direct regelen

Ondersteuningsprogramma SET-up

Bij de SET-regeling hoort ook een ondersteuningsprogramma: SET-up. Dit programma biedt praktische ondersteuning en helpt bij kennisuitwisseling tussen regionale initiatieven. Lees meer over SET-up op de website van VitaValley.

SET in de praktijk

Laat u inspireren door een aantal voorbeelden van e-health toepassingen.

Benieuwd naar goedgekeurde projecten? Bekijk dan ons projectenoverzicht. U kunt filteren op onder meer locatie, sector en jaar. Ook het filmpje van Daphne Donders, die dankzij SET-subsidie binnen de organisatie van Sensire digitale toepassingen implementeerde, geeft een goed beeld van de mogelijkheden en resultaten. Net als het praktijkverhaal "Zorg op afstand een bijzondere en belangrijke stap" in Rotterdam.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.