Veelgestelde vragen Subsidie dierentuinen voor coronaschade | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Veelgestelde vragen Subsidie dierentuinen voor coronaschade

Veelgestelde vragen

Mag ik de personeelskosten opgeven van een directeur-grootaandeelhouder (DGA) of eigenaar zonder loon (die niet op de personeelslijst staat)?

U mag kosten van personeel dat onder een gezagsverhouding werkt opgeven in de subsidieaanvraag. Dit betekent dat u alleen kosten mag opgeven als diegene door iemand ontslagen kan worden. Dat kan bij een DGA soms wel, dat ligt aan het soort dienstverband. Van een eigenaar mag u de kosten niet opgeven. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Mag ik kosten voor woon-werkverkeer of andere onkostenvergoedingen ook opgeven bij de personeelskosten?

Nee, dat mag niet. Onder de personeelskosten vallen de salarislasten, sociale lasten, pensioenpremies en de kosten van ingehuurd personeel. Vergoedingen voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer horen hier niet bij.

Hoe moet ik het vakantiegeld dat is betaald in mei opgeven bij de personeelskosten?

U kunt alleen de opbouw van het vakantiegeld over de subsidieperiode opgeven. Dit is inclusief sociale lasten.

Wanneer geldt voor mij het maximumbedrag in periode 1?

Het maximumbedrag geldt alleen als u over het jaar 2019 een negatieve EBIT hebt. U leest meer over EBIT op de pagina Subsidie dierentuinen voor coronaschade: kosten en omzetverlies.

Welke TVL-periodes moet ik doorgeven als ik subsidie aanvraag?

U houdt rekening met alle subsidiebedragen van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) die u heeft gekregen of nog krijgt. Dit gaat om de TVL tot en met Q1 2021. Dit is nodig omdat de TVL en deze subsidie onder hetzelfde steunkader vallen. In dit kader is het maximale bedrag € 1,8 miljoen per bedrijf. Als u dit maximale bedrag heeft gekregen, kunt u niet nog meer subsidie krijgen.

Mag ik kiezen tussen NOW 1 en NOW 2?

Nee, dat kan niet. Als u kiest om gebruik te maken van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), maakt u de keuze voor NOW 1 en NOW 2. Dit komt omdat de periodes van de NOW niet overeenkomen met de periodes van deze subsidie.

Moet ik in de aanvraag de verschillende ontvangen subsidies per soort opgeven of het totaal van deze subsidies?

U geeft de subsidies per soort op.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.