Achtergrond R&D Mobiliteitssectoren (RDM) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Achtergrond R&D Mobiliteitssectoren (RDM)

17-05-2021

De regeling R&D Mobiliteitssectoren biedt subsidie voor een R&D-mobiliteitsproject. Dit project moet gericht zijn op het behouden en verbeteren van de concurrentiepositie van Nederlandse ondernemingen binnen de automotive, luchtvaart en maritieme sector en het herstel van de negatieve gevolgen van de economische crisis, veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus.

Daarnaast moeten de projecten een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opgaven op het vlak van duurzaamheid of digitalisering. Het project moet passen binnen de voor deze sectoren relevante omvangrijke R&D-thema's, die zijn opgenomen in de bijlage van deze regeling.

Slim, veilig, betrouwbaar en duurzaam zijn de thema's van de innovatieopgaven voor de mobiliteitssectoren, die in de roadmaps en het masterplan nader toegelicht zijn. De opgestelde prioriteiten per sector zijn in lijn met bestaande (beleids)agenda's en roadmaps, zoals de Aeronautics Roadmap en Automotive Roadmap van topsector HighTech Systemen en Materialen (HTSM), het Maritieme Masterplan voor een emissieloze maritieme sector, en de ambities van de Duurzame Luchtvaarttafel.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.