TSE: Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (MVI-Energie) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

TSE: Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (MVI-Energie)

Gesloten
04-11-2020

Bent u bezig met technische energie-innovaties die ook vragen om maatschappelijke vernieuwingen? Werkt u aan ingewikkelde vraagstukken binnen de energietransitie, vanuit meerdere invalshoeken? Ondernemers, wetenschappers en kennisinstellingen kunnen hiervoor de subsidie Maatschappelijk Verantwoord Innoveren - Energie (MVI-Energie) aanvragen. Zo wordt de kans op slagen van energie-innovaties vergroot.

Deze regeling is definitief gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

De subsidie MVI-Energie maakt deel uit van de Topsector Energie. De Topsector Energie biedt jaarlijks ruim € 100 miljoen subsidie aan onderzoeks- en demonstratieprojecten op het gebied van energie-innovaties.

 

Budget

Het subsidiebudget 2018 voor Maatschappelijk Verantwoord Innoveren - Energie is € 1 miljoen.

Voorwaarden

Wat voor projecten kwamen in aanmerking voor subsidie en wat waren de voorwaarden en criteria? U vindt ze op de pagina's:

Na uw aanvraag

U kon de subsidie Maatschappelijk verantwoord innoveren energie (MVI Energie) aanvragen van 2 juli 2018 tot en met 16 oktober 2018. Voert u een project uit? Dan kunt u op mijn.rvo.nl een projectwijziging indienen of vaststelling aanvragen.

Direct regelen

Als uw project wijzigt

U krijgt subsidie voor een (meerjarig) project. U moet daarom belangrijke wijzigingen in uw project doorgeven. Voor sommige wijzigingen moet u vooraf om toestemming vragen. Als u dit niet doet, loopt u het risico dat u geen subsidie ontvangt voor de gewijzigde projectdelen (of zelfs voor het hele project).

Vaststelling aanvragen

Na afloop van uw project dient u een verzoek tot vaststelling in. Aan de hand daarvan verrekenen we de te weinig of te veel ontvangen subsidie. Informatie over het aanvragen van de vaststelling vindt u in onze Subsidiespelregels.

Op mijn.rvo.nl vindt u het vaststellingsformulier en een format voor eindrapportage. Als u bij de beschikking een controleprotocol heeft ontvangen, dan is ook een controleverklaring vereist. Meer informatie over de controleverklaring en een modelcontroleverklaring vindt u op onze pagina Controleverklaring over projectsubsidie > € 125.000.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.