Toelichting op Subsidie- en financieringswijzer | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Toelichting op Subsidie- en financieringswijzer

04-11-2019

Bent u op zoek naar financiële ondersteuning voor uw plannen? Wij hebben een breed aanbod aan subsidie- en financieringsregelingen. Deze voeren wij uit in opdracht van diverse ministeries en de Europese Unie. Zo kunt u met hulp van de overheid onder meer zonnepanelen op uw dak plaatsen, investeren in natuurbescherming, exportplannen realiseren, energieneutraal bouwen, elektrische bedrijfsauto's aanschaffen of ideeën omzetten in de innovaties van morgen.

Onze Subsidie- en financieringswijzer helpt u de weg te vinden in ons brede aanbod. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een overzicht op maat. U ziet direct het resultaat van uw keuze(s), en u kunt uw keuzes naar wens aanpassen. Het resultaat staat gesorteerd op relevantie (meest gezocht). U kunt ook sorteren op laatst toegevoegde regelingen of op alfabetische volgorde.

Uiteraard houden wij er rekening mee dat veel subsidies en regelingen voor meerdere doelgroepen en/of doelen inzetbaar zijn. Deze subsidies zijn bij elk(e) doel(groep) zichtbaar, zodat u niets mist.

Zoekt u een specifieke regeling? Zoek dan op naam of afkorting van de regeling in het zoekscherm.

Subsidiespelregels

Per ministerie gelden specifieke subsidiespelregels. Ook voor subsidies vanuit de Europese Unie gelden algemene subsidiespelregels. U vindt een overzicht op onze pagina Subsidiespelregels.

Status regeling

Bij elke regeling ziet u een regelingsstatus vermeld staan: open / bijna open / tijdelijk gesloten / gesloten. Wat verstaan wij hieronder:

  • Open: de regeling staat open voor het indienen van aanvragen. Bekijk de pagina van de regeling voor de aanvraagtermijn, het budget en de voorwaarden.
  • Bijna open: deze regeling opent binnen een maand. Bekijk de pagina van de regeling voor de openstellingsdatum, het budget en de voorwaarden.
  • Tijdelijk gesloten: deze regeling is nu gesloten. U kunt geen aanvraag indienen. Wel weten of verwachten we dat deze regeling weer opengaat. Bekijk de pagina van de regeling voor meer informatie, het budget en de voorwaarden.
  • Gesloten: deze regeling is gesloten en we weten of we verwachten dat hij niet meer opengaat. Bestaande klanten kunnen via de pagina van de regeling hun aanvraag beheren.

Andere financieringsmogelijkheden

Wij zijn niet de enige organisatie die financiële ondersteuning biedt. Kijk ook op de websites van de volgende organisaties:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.